National

UDMR sare la gatul justitiei

Publicat: 01 iul. 2012
1

UDMR reactioneaza cu „indignare si deosebita surprindere” la condamnarea fostului secretar de stat, Marko Atilla, la trei ani de inchisoare cu executare.

DNA a intentat actiune in justitie pentru abuz impotriva interesului public, in legatura cu retrocedarea Colegiului Szekely Miko. Condamnam categoric demersul penal impotriva lui Marko Attila si consideram nedreapta decizia luata in prima instanta”, se arata intr-un comunicat UDMR, remis Ziare.com

„Inca de la infiintarea sa, UDMR a luptat, deseori in conditii politice foarte neprielnice si negative, pentru retrocedarea imobilelor bisericesti confiscate si nationalizate. In prezent, multumita eforturilor Uniunii, numeroase imobile proprietate privata ale Bisericii au revenit in posesia proprietarilor de drept. Cu toate acestea, procesul de restituire nu s-a incheiat nici pe departe. Incepand din 1990, demnitarii UDMR actioneaza si in interesul acestui deziderat. Acest lucru l-a facut si Marko Attila”, precizeaza sursa citata.

Prin decizia de condamnare, „principiile statului de drept sunt calcate in picioare cu desavarsire. In opinia noastra, suntem martorii uneia dintre cele mai josnice atacuri suferite de comunitatea maghiara din Transilvania„, potrivit UDMR.

Reprezentantii Uniunii apreciaza ca fiind „de nepermis si inacceptabil faptul ca este compromis in aceasta maniera necinstita un politician responsabil care si-a dus la indeplinire indatoririle tinand seama de interesele comunitatii maghiare din Romania si ale Uniunii”.

„In acelasi timp, consideram revoltator faptul ca, prin aceasta decizie, justitia din Romania, practic intoarce timpul inapoi si evoca cea mai intunecata perioada comunista, atunci cand decide renationalizarea unui imobil apartinand Bisericii”, adauga sursa citata.

In finalul comunicatului, reprezentantii UDMR precizeaza ca sunt solidari cu Marko Attila si cei doi coacuzati, Marosan Tamas si Silviu Clim.

Acuzatiile care le-au fost aduse sunt lipsite de fundament si avem incredere ca acest proces politic in curs de desfasurare se va incheia cat mai curand. In opinia noastra, in cazul lui Marko Attila avem de-a face cu o adevarata vanatoare de vrajitoare, cu o hartuire rau intentionata indreptata, evident, si impotriva celor care reprezinta interesele maghiarilor”, conchid reprezentantii Uniunii.
Adauga un comentariu