International

Ucraina renunta la gazele rusesti

Publicat: 23 mart. 2015
1

Autoritatile ucrainene intentioneaza sa opreasca achizitia de gaze rusesti incepand cu 1 aprilie, a anuntat luni ministrul Energiei din Ucraina, Volodimir Demcisin.

„In acest moment, nu avem nevoie sa cumparam gaz rusesc. Pur si simplu nu il vom mai cumpara”, a spus Demcisin, potrivit agentiei Reuters.

Citeste si Petro Poroshenko, scadere incredibila in sondajele din Ucraina

Sambata, acesta a precizat ca Ucraina este increzatoare ca Rusia va fi nevoita sa coboare pretul cerut Kievului pentru gaz, importurile tot mai mari din Uniunea Europeana reducand substantial dependenta Ucrainei de livrarea de gaze de la Gazprom.

Moscova si Kievul discuta o noua intelegere privind pretul gazului, odata ce pachetul curent va expira, la sfarsitul lunii martie.

Citeste si Inca 2 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina

Ucraina a acuzat Rusia, in luna februarie, ca a inchis robinetul fara avertisment si ca nu poate verifica situatia conductelor din regiunile controlate de rebeli. La randul sau, Gazprom a avertizat ca, daca Naftogaz nu ii plateste in avans pentru volumele de gaze contractate, atunci va lasa in frig atat Ucraina, cat si intreaga UE.
Adauga un comentariu