International

Ucraina avertizeaza Berlinul cu privire la boicotarea Campionatului de Fotbal

Publicat: 30 apr. 2012
1
Ucraina a acuzat Germania ca utilizeaza tactici „din Razboiul Rece„, amenintand ca va boicota Campionatul de Fotbal Euro-2012, pentru a protesta fata de tratamentul aplicat fostului premier, Iulia Timosenko, in inchisoare, informeaza ziare.com.
Un purtator de cuvant al ministerului ucrainean de Externe a avertizat Germania, luni, sa nu faca „din sport un ostatic al politicii”, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty.
Remarcile ucrainenilor survin dupa anuntul facut de cancelarul german, Angela Merkel, si alti oficiali, care au cerut ministrilor sa evite sa participe la meciurile echipei Germaniei in Ucraina.
Tensiunile dintre cele doua tari s-au adancit saptamana trecuta, cand Timosenko a anuntat ca a fost batuta de gardienii din inchisoare si a intrat in greva foamei.
Un purtator de cuvant al lui Jose Manuel Barroso a anuntat, tot luni, ca presedintele Comisiei Europene nu are „nicio intentie” sa calatoreasca in Ucraina pentru Euro-2012, daca Ucraina nu face pasii necesari pentru a rezolva problema Iuliei Timosenko. Adauga un comentariu