Local

Ucis cu furca pentru o suprafata de teren

Publicat: 29 sept. 2005
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:63121;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Un satean a fost ucis cu furca intr-un conflict ivit din cauza unei suprafete de pamant •Un alt caz de agresiune ale carui cauze au fost neintelegerile cu privire la pamant a fost inregistrat si la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Sf. Spiridon

Deoarece avea o disputa mai veche cu vecinul sau, un barbat din comuna ieseana Comarna l-a ucis pe acesta cu o furca. In urma cu doua zile, Costica Garnet s-a certat din nou cu vecinul sau Victor Bounegru, pentru o bucata de pamant. Vecini fiind, certuri intre cei doi aveau loc aproape in fiecare seara si de fiecare data motivul era o suprafata de pamant din gradina. Astfel, in urma cu doua zile, Garnet l-a intalnit pe vecinul sau pe drum iar scandalul a reinceput. Cei doi au inceput sa se injure si in cele din urma sa se loveasca. Pentru ca au auzit scandalul, sotia si fiul lui Garnet i-au sarit in ajutor, aducand cu ei si o furca pentru a-l invata minte pe vecinul lor. Avalansa de injuraturi a continuat, iar la un moment dat, vazand ca vecinul lor nu pare sa inteleaga, Maricel Garnet a luat furca si l-a intepat pe acesta. Bounegru s-a prabusit si a decedat in scurt timp. „Disputa celor doi vecini era foarte veche. Acestia se certau aproape in fiecare zi de la o bucata de pamant, dar se pare ca ultima cearta a fost si cea decisiva, unul dintre acestia decedand”, a declarat procurorul criminalist Vasile Pretula. Auzind de la sateni ca iar a fost scandal intre cele doua familii, politistii au venit la fata locului, dar au ajuns prea tarziu. In aceste conditii, Marcel Garnet a fost retinut de catre politisti si va fi cercetat in stare de arest.

Batut de rude

Un alt caz de agresiune ale carui cauze au fost neintelegerile cu privire la pamant a fost inregistrat si la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Sf. Spiridon. Medicii de garda au ingrijit un barbat care a ajuns la UPU dupa ce a fost batut de rudele sale pentru ca nu a fost de acord cu acestea cu privire la impratirea unei suprafete de pamant. In aceste conditii, Dumitru Cotuna, din comuna Scobinti, in varsta de 43 de ani, a fost adus cu Salvarea la spital, unde, in urma investigatiilor medicale, doctorii au constat ca a suferit mai multe lovituri puternice la cap si ca prezinta mai multe vanatai si taieturi. Dr. Diana Cimpoesu a afirmat ca traumatismele pe care le prezenta barbatul atunci cand a fost adus la UPU nu puteau fi provocate decat de un obiect contondent, adica de o bata sau un par. „Barbatul a fost batut zdravan cu un obiect contondent de rudele sale si a venit la noi cu mai multe taieturi, multiple contuzii toracice si abdominale si, de asemenea, un traumatism cranio-cerebral, pentru care a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie”, a declarat dr. Diana Cimpoesu.
Catalina Cocolos
Diana LITе
Adauga un comentariu