Magazin

Uber, scoasa in afara legii

Publicat: 06 mai 2015
1

Celebra aplicatie Uber, care s-a bucurat de o mare popularitate in Romania, va fi imposibil de utilizat dupa ce deputatii au adoptat un proiect de lege privind transportul in regim de taxi si de inchiriere a autoturismelor.

Concret, proiectul de lege prevede ca se interzice transportul public de persoane contra cost cu un autoturism, fara sa se detina o autorizatie de taxi valabila.

Proiectul de lege a trecut cu un vot zdrobitor in Camera Deputatilor – 298 de voturi pentru, doua impotriva si 16 abtineri.

La inceputul lunii martie, Uber, compania americana care ofera o alternativa la serviciile de taxi, a venit in Romania, programul-pilot fiind implementat in Bucuresti. Aplicatia pentru smartphone a companiei permite oricarui sofer sa transporte persoane si sa fie platit online pentru acest lucru.

Uber a fost insa criticata dur in multe tari din lume, in special de firmele de taxi, carora le face concurenta. Inclusiv in Romania au exista proteste ale soferilor de taxi. Compania a fost infiintata in urma cu patru ani si functioneaza in peste 250 de orase din intreaga lume.
Adauga un comentariu