National

Turisti dusi la Politie pentru ca au fotografiat casa lui Iohannis din Sibiu

Publicat: 27 ian. 2016
1

Doi turisti, un politist din Republica Moldova si o femeie, au ajuns marti seara la Politia din Sibiu, pentru ca au facut poze vilei presedintelui Klaus Iohannis.

Oamenii au fost adusi la Politie de jandarmi, iar in urma verificarilor au fost lasati sa plece, intrucat s-a stabilit ca nu aveau intentii rele.

„La sediul Politiei Municipiului Sibiu, cele doua persoane, o femeie si un barbat, au fost aduse aseara, in jurul orelor 19:00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am facut altceva decat sa interogam bazele de date, pentru a face o verificare suplimentara, cu privire la identitatea lor.

Avand in vedere ca nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi sa plece”, a explicat comisar Luciana Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

Reprezentantii Jandarmeriei Sibiu spun ca nu este ilegal sa fotografiezi casa presedintelui, daca te afli pe domeniul public, insa, daca agentii SPP le cer jandarmilor sa faca verificari, acestia din urma sunt obligati sa ia masuri, ceea ce s-a si intamplat marti seara.

„Exista persoane care au manifestat un interes aparte pentru un obiectiv care este pazit. Sunt masuri de ordine fiind vorba de resedinta unui presedinte. Jandarmii au stabilit identitatea celor doua persoane, insa trebuiau sa mai chestioneze si niste baze de date, sa verifice daca acel om chiar e politist sau nu, pentru ca oricine poate pretinde ca e politist.

Identitatea unuia dintre ei figura ca este politist in Republica Moldova. Ei au sustinut caa nu doreau sa faca poze casei presedintelui, ci doar sa se fotografieze pe ei. (…) A fost o neintelegere. Imobilul beneficiaza de masuri de protectie suplimentara”, a lamurit Alexandru Costea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Sibiu.
Adauga un comentariu