International

Turcia intervine cu ARMATA impotriva JIHADISTILOR din Irak si Siria

Publicat: 02 oct. 2014
1

Parlamentul turc a aprobat joi, cu larga majoritate, un proiect de rezolutie a guvernului islamo-conservator ce autorizeaza armata sa desfasoare operatiuni contra jihadistilor din gruparea Statul Islamic (SI), transmit AFP si DPA, citate de Agerpres.

Rezolutia a fost aprobata cu 298 de voturi pentru si 98 impotriva. Dupa ce a refuzat explicit o interventie militara contra SI, Ankara a mentionat in ultimele zile ca este pregatita sa se alature coalitiei internationale conduse de SUA impotriva jihadistilor.

Citeste si Trei studenti, simpatizanti ai Statului Islamic, au fost ARESTATI

Modalitatile concrete de participare a armatei turce la aceste operatiuni urmeaza sa fie stabilite in viitorul apropiat, adauga sursele citate.

Citeste si Vrei sa te mariti? Statul Islamic cauta neveste pentru luptatori: „Vino sa te mariti imediat, sa

Conform Constitutiei turce, aceasta rezolutie da unda verde unei eventuale operatiuni militare a armatei turce pe teritoriile sirian si irakian si stationarii pe teritoriul turc a unor trupe straine care ar participa la respectivele actiuni.

Citeste si ALERTA. 21 de sate din Siria ocupate de Statul Islamic in 24 de ore

Premierul turc Ahmet Davutoglu a convocat o reuniune a principalilor responsabili civili si militari la scurt timp dupa votul din parlament, pentru a decide modalitatile concrete de implicare a armatei turce in actiunile coalitiei internationale contra SI.

In ultimele zile, presedintele Recep Tayyip Erdogan a repetat ca Turcia este gata sa faca ”ceea ce este necesar” pentru a combate jihadistii SI, precizand insa ca una dintre prioritatile sale ramane caderea regimului Bashar al-Assad din Siria.
Adauga un comentariu