International

Turcia denunta o noua „provocare” din partea Rusiei. Ce spune ministrul turc de Externe

Publicat: 06 dec. 2015
1

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a denuntat duminica o noua „provocare”din partea Rusiei dupa difuzarea unor imagini cu un soldat rus in pozitie de tragere avand pe umar un lansator de rachete, la bordul unei nave de razboi navigand in apele turce.

„Da, este o provocare. Acest soldat la bordul acestei nave de razboi ruse, cu ceea ce pare a fi o racheta — este clar o provocare”, a spus Cavusoglu intr-o interventie la postul de televiziune privat turc NTV.

Citeste si Polonia vrea acces la armele nucleare

Canalul TV a difuzat imaginile cu un soldat rus ce poarta pe umar un lansator de rachete.

Conform NTV, nava pe care a avut loc incidentul este ‘Cezar Kunikov‘, care apartine flotei ruse din Marea Neagra si ar fi trecut Stramtoarea Bosfor duminica dimineata.

Potrivit presei turce, Ankara a blocat la finalul acestei saptamani o nava rusa in portul Samsun pe motiv ca nu dispunea de toate documentele necesare. Alte trei nave ruse au primit permisiunea de a parasi portul.

Citeste si Rusia a suspendat lucrarile la proiectul gazoductului Turkish Stream

Relatiile diplomatice dintre Turcia si Rusia trec prin cea mai grava criza dupa incheierea Razboiului Rece, dupa ce un avion militar rus a fost doborat, pe 24 noiembrie, de armata turca in apropierea granitei cu Siria. Moscova a anuntat deja masuri de retorsiune contra Turciei.
Adauga un comentariu