International

Turcia a prezentat un grafic ce arata ruta avionului rus Su-24 doborat marti la granita cu Siria

Publicat: 24 nov. 2015
1

Armata turca a prezentat marti un grafic ce arata ca avionul militar rus Su-24 intrase in spatiul aerian al Turciei inainte de a fi doborat deasupra Siriei, relateaza publicatia britanica The Independent.

Ankara a anuntat ca fortele sale au doborat avionul Su-24 cu ajutorul a doua avioane de vanatoare F16, dupa ce aparatul rus a fost avertizat de 10 ori intr-un interval de cinci minute sa paraseasca spatiul aerian turc.

Citeste si Reuniune extraordinara a NATO, dupa doborarea avionului rus de catre Turcia

Ministerul Apararii rus a confirmat ca unul dintre avioanele fortelor sale aeriene a fost doborat deasupra Siriei, dar sustine ca aparatul nu a violat spatiul aerian al Turciei.

Intr-o declaratie, armata turca a afirmat ca un avion militar strain a fost lovit in conformitate cu regulile sale de angajare in lupta. Un oficial turc a precizat ca este vorba de o actiune de aparare a teritoriului suveran al Turciei si ‘nu impotriva unei anumite tari’.

Citeste si Rebelii sirieni au sustinut ca au ucis unul din pilotii rusi

Un alt oficial turc a explicat, pentru Reuters, ca spatiul aerian al Turciei a fost incalcat de mai multe ori de aparatul de zbor care a fost ulterior doborat.

Totusi, oficiali militari rusi au sustinut ca avionul se afla deasupra teritoriului sirian si ca se pare ca el a fost lovit de tiruri de artilerie de la sol. Ei au adaugat ca pot dovedi ca avionul s-a aflat deasupra teritoriului sirian ‘in toate momentele’.

In presa turca au aparut imagini cu pilotul si copilotul avionului rus dupa ce s-au parasutat, o alta imagine aratand avionul cazut.

Citeste si Reactie prompta a lui Vladimir Putin, dupa doborarea avionului de catre Turcia

Tensiunile intre Turcia si Rusia au crescut in ultimele zile, dupa o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localitati turcofone in Siria.
Comentarii
  • turcii au „gandirea”lor(omorarea sadica a armeniilor e marturie),cum sa dobori un avion dupa ce a iesit din spatiul tau,poti sa-l dobori daca refuza plecarea din spatiul tau(teritoriul)!

Adauga un comentariu