Magazin

TULBURATOR. Scrisoarea de dragoste, veche de 400 de ani, care-ti va smulge lacrimi – FOTO

Publicat: 01 oct. 2013
1
In aprilie 1998, arheologii din Coreea de Sud au descoperit, intr-un cavou din Andong, trupul celui care a fost Eung-Tae Lee, membru al vechii familii Goseong Yi. La capataiul lui Eung-Tae Lee, arheologii au gasit o pereche de sandale, din canepa impletita, cusute cu fire din parul sotiei indurerate. Pe pieptul barbatului decedat la varsta de 30 de ani se odihnea urmatoarea scrisoare.
„Tatalui lui Won,
 1 iunie 1596
Mi-ai spus mereu: „Draga, hai sa traim impreuna pana cand parul ne va incarunti si sa murim in aceiasi zi”. Cum ai putut muri fara mine? Pe cine ar trebui sa ascultam eu si baiatul nostru cel mic si cum ar trebui sa traim? Cum te-ai putut duce inaintea mea?
Cum mi-ai daruit inima si cum ti-am daruit inima? Ori de cate ori ne intindeam unul langa celalalt imi spuneai mereu: „Draga mea, oare alti oameni se pretuiesc si se iubesc asa cum o facem noi? Sunt si ei ca noi?” Cum de ai putut sa lasi totul in urma si sa pleci fara mine?
Pur si simplu nu pot trai fara tine. Tot ce imi doresc este sa vin la tine. Te rog ia-ma acolo unde esti tu. Sentimentele pe care le am pentru tine nu pot fi uitate, iar amaraciunea nu are limite. Unde sa gasesc acum loc pentru inima mea si cum sa ma impac cu dorul de tine pe care il simte copilul nostru?
Te rog, citeste aceasta scrisoare si raspunde-mi in detaliu in visele mele. Pentru ca vreau sa aud in detaliu ce spui in visele mele, am scris aceasta scrisoare si am pus-o langa tine. Citeste-o cu atentie si vorbeste-mi. Cand voi da nastere copilului care este in pantecele meu, cui ar trebui el sa spuna „tata”? Poate oare intelege cineva ceea ce simt? Nu exista o tragedie pe masura sub ceruri.
Tu esti doar intr-un alt loc si nu esti intr-o suferinta la fel de mare ca a mea. Nu exista nici limita si nici sfirsit al durerii despre care pe scurt am scris aici. Te rog, citeste aceasta scrisoare si apari in visele mele si arata-te in detaliu si vorbeste-mi. Cred ca te pot vedea in visele mele. Vino la mine in secret si arata-te. Nu exista limite la ceea ce vreau sa spun si ma opresc aici”.
Sursa: webcultura.roAdauga un comentariu