Magazin

Tudor Chirila are o obsesie cu gay-ii! Ce-a putut sa scrie pe blog

Publicat: 27 oct. 2016
1

Tudor Chirila a fost criticat de Marius Moga in direct, dupa ce si-a spus parerea despre homosexuali.

Tudor Chirila si Marius Moga au avut un schimb de replici destul de aprig, dupa ce primul a deschis subiectul homosexualitatii in Romania. Chirila a fost de parere ca biserca ar trebui sa fie „mai generoasa” cu homosexualii, insa compozitorul l-a taxat imediat: „Mi se pare ca esti de pe alta planeta. Bati campii pe un subiect care nu e de aici”, i-a spus Moga.

Parerea lui Tudor Chirila despre homosexuali s-a schimbat destul de mult in ultimii ani. Artistul a resusit „performanta” de a spune aceeasi poveste despre gay pe blogul sau, la diferenta de doi ani, insa sa ajunga la concluzii diferite.

In 2008, Chirila scria despre intalnirea cu un gay si mama lui, intr-un mall bucurestean si la acea vreme ii plangea de mila parintelui.

„La o masa intr-una din cafenelele mall-ului era un tanar gay impreuna cu mama lui. Vestimentatie indrazneata la el. Putin incarcata in incercarea de a fi cool cu orice pret. Tunsoarea la fel. Ochi mari profunzi si calzi. Trup firav. Gestica expresiva in sensul unei feminitati accentuate. Mama lui, o doamna trecuta de patruzeci de ani nu iesea spectaculos in evidenta. Un cojoc cognac, cizme negre la al doilea sezon, pantaloni reiati maro. (…)

M-am gandit la lupta oribila din sufletul ei. Intre iubire si respingere. Respingerea anomaliei din punctul femeii care da viata si iubirea pentru cel caruia i-a dat viata. Trebuie sa fie o lupta terifiant de obositoare si de cata putere e nevoie ca sa intelegi, ca sa accepti intr-un final ? Mai ales intr-un spatiu ca al nostru unde oamenii condamna homosexualitatea ca pe o crima impotriva umanitatii. Celebram Craciunul si celebram ideea sfanta de „a naste” Cata durere trebuie sa fie in sufletul acestor mame?”, scria Chirila in 2008.

Doi ani mai tarziu, Tudor muta scena la Paris si ajunge la o concluzie total diferita.

“Astept metroul. A devenit la Paris una din preocuparile mele zilnice. Si prilej de observatie. Ce avem azi? O mama tanara, putin trecuta de patruzeci, cu fiul ei, adolescent, homosexual. Nu trebuie sa aveti indoieli in legatura cu identitatea sexuala a fiului. Era evident.  (…)

Nu se citea pe fata ei nici suferinta si nici povara. Astea erau doar in capul meu. De unde puteam eu sa stiu ca intr-un oras in care comunitatea gay se simte in siguranta, iar membrii ei se exprima si traiesc normal, femeia de pe peron poarta cu sine drama vietii. Si atunci m-am gandit la altceva. Toleranta nu este o notiune universala. Variabilele ei sunt multiple si tin de o gramada de factori de la cultura, civilizatie si pana la parcurs istoric. Dupa cincizeci de ani de comunism in care principala preocupare a sistemului a fost eradicarea valorilor morale si spirituale care au prins contur la umbra monarhiei, mai ales in perioada interbelica, nu putem pretinde ca aceasta stagnare si involutie morala sa ne faca toleranti”, a povestit Tudor in 2010.
Adauga un comentariu