Magazin

Tu stii cum sa-ti intretii corect bateria sanitara?

Publicat: 09 mai 2013
1

Bateria sanitara, ca orice alt produs pe care il achizitionam pentru locuinta, are nevoie de o ingrijire speciala, pentru a-si mentine timp indelungat calitatile si functionalitatea. O curatare constanta, alaturi de verificarea perlatoarelor, utilizarea filtrelor si a instalatiilor de dedurizare, sunt recomandarile Kludi Romania pentru intretinerea bateriei sanitare.

Pentru curatarea bateriei sanitare se recomanda folosirea substantelor neutre sau a agentilor de curatare pe baza de acid citric. In cazul spray-urilor de curatare, substanta trebuie mai intai pulverizata pe un material textil si abia apoi aplicata pe baterie.

Agentul de curatare nu trebuie utilizat in exces si nici nu trebuie lasat sa actioneze peste limita de timp recomandata. La final, bateria si componentele acesteia trebuie clatite cu apa din abundenta si sterse cu un material textil moale.

Nu este recomandata utilizarea abrazivilor pentru curatare, pentru ca pot zgaria bateria, lasand in urma un aspect neplacut. De asemenea, este de preferat sa fie evitati agentii de curatare care contin substante volatile, care au in componenta acid clorhidric sau acid acetic. In timp, actiunea acestor substante poate fi considerataun adevarat atac chimic, care lasa pe baterie pete gri/maronii.

Este incurajata utilizarea filtrelor de 80-100 μm, pentru a prelungi durata de viata a unei baterii sanitare. Acestea au rolul de a retine impuritatile din apa si de a evita blocarea/deterioarea cartusului, a perlatorului sau a celorlalte componente. Filtrele trebuie curatate/schimbate regulat, in functie de calitatea apei, recomandandu-se curatarea filtrelor o data la 6, maximum 12 luni, in situatia in care presiunea apei din instalatie este scazuta.

Pentru ca jetul de apa sa fie intotdeauna placut si pentru a evita neplacutul stropit cand porniti bateria, este indicat sa verificati lunar daca perlatorul are depuneri, printr-o simpla privire. In situatia in care observati urme de sedimente se recomanda demontarea perlatorului, utilizand o cheie franceza. Pentru a evita zgarierea acestuia, este suficient sa-l impaturiti intr-un prosop din material textil. Curatarea se face simplu: puteti trece perlatorul prin jetul de apa sau utiliza o periuta.

In zonele cu apa dura, este obligatorie utilizarea instalatiilor de dedurizare a apei. Calcarul poate fi un inamic periculos pentru bateria sanitara de baie sau de bucatarie.

Este de remarcat faptul ca durata medie de viata a unei baterii KLUDI este de 20 de ani, aceasta insa daca sunt indeplinite conditiile optime de utilizare: presiunea apei de 3 bari, curatarea apei de impuritati si o duritate a apei in limita admisa. De asemenea, se acorda 5 ani garantie pentru bateriile sanitare, de la data achizitionarii. Piesele ce sunt supuse unui grad ridicat de uzura beneficiaza de 2 ani garantie – furtune de dus, pere de dus, racorduri flexibile. Accesoriile beneficiaza de 2 ani garantie. In plus, KLUDI ofera si 10 ani service postgarantie si piese de schimb, conform romanialibera.ro
Adauga un comentariu