Eveniment-Social

Tricolor intins peste Prut pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova

Publicat: 05 iun. 2015
1

@ Unionistii se aduna astazi pentru a întinde acest steag imens peste podul de la Prut care simbolizeaza dorinta celor doua popoare de pe ambele maluri de a forma intr-un singur stat

Astazi, 6 iunie, un steag imens de 300 de metri va acoperi podul peste Prut de la Sculeni. Initiativa apartine organizatiilor unioniste si va incepe la ora 14:00, in amintirea Podurilor de flori din anii ’90.
Asadar, participantii vor veni de pe ambele maluri ale Prutului, cerând Unirea Republicii Moldova cu România. „Actiunea consta in expunerea unui steag de 300 metri lungime peste raul Prut, mai exact la podul din localitatea Sculeni. Tinand cont ca avem acelasi tricolor, aceleasi valori si o cultura asemanatoare, este un pas major pentru miscarea unionista prin care ne afirmam dorinta de a face un singur popor din unirea Republicii Moldova cu Romania”, spune George Simion, liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Reamintim faptul ca George Simion, cu dubla cetatenie, a fost retinut de agentii Serviciului moldovean de Informatii si Securitate (SIS), iar apoi a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictie de reintrare în tara timp de cinci ani, asta dupa numeroasele actiuni facute in ideea unirii celor doua tari vecine.

„E datoria noastra sa continuam munca depusa de Grigore Vieru, Ion si Doina Teodorovici, Adrian Paunescu si a întregii generatii a Podurilor de Flori. Sâmbata ne adunam sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pasnic. Ne mai adunam acolo sub acest urias steag tricolor pentru a cere ca interdictia lui George Simion sa fie ridicata”, a spus Anatol Ursu, reprezentantul organizatiei „Tinerii Moldovei”, din Chisinau. Reamintim ca 25.000 de persoane au participat la Chisinau luna trecuta la un miting pentru unire desfasurat în Piata Marii Adunari Nationale. O manifestatie de protest cu un numar similar de oameni va avea loc duminica aceasta, 7 iunie.

Persoanele din România care doresc sa participe se întâlnesc in Iasi, în fata Mitropoliei, la ora 12:30, iar in la Bucuresti, la ora 05:00, în Piata Universitatii.
Comentarii
  • DA,MOLDOVA CU MOLDOVA,ROMANIA CU ROMANIA. AVEM NOI CORUPTII SI CRIMINALII NOSTRI NU NE MAI TREBUIE ALTII.UNIREA TREBUIA SA O FACA ILIESCU IN 1990 NU ACUM CIND SUNTEM DPOUA STATE CELE MAI CORUPTE DIN EUROPA. ASTEPTATI INTRAREA IN UE,CA VOI ASTA VRETI,SI ASA ATI IMPINZIT EUROPA DE CRIMINALITATE

  • Felicitari din tot sufletul dragi tineri!!! Prin voi se va implini speranta de milenii a acestui popor care-si asteapta desavarsirea in vatra lui comuna. In ciuda celor mancurtizati, continuati sa mentineti viu acest ideal. Si asta, atat inainte, cat si dupa iminenta unire…

Adauga un comentariu