Magazin

Trei studii despre VISINE, aceleasi concluzii

Publicat: 09 iun. 2013
1

Consumul zilnic de visine proaspete, uscate sau sub forma de suc este benefic pentru sanatatea cardiovasculara. Trei studii, trei concluzii identice: cine mananca in fiecare zi visine, acestea actioneaza pozitiv asupra sanatatii inimii si arterelor, scrie efemina.ro.

Cercetarile, desfasurate de oameni de stiinta de la diferite universitati americane, au facut obiectul unor articole difuzate intr-o editie a FASEB Journal, publicatie a Federatiei societatilor americane de biologie experimentala.

Primul studiu stabileste ca un consum zilnic, timp de o luna, a 250 ml de suc de visine scade semnificativ procesele inflamatorii la persoanele supraponderale sau obeze.

Al doilea studiu, realizat de Universitatea Michigan, a demonstrat ca, daca se adauga praf de visine in alimentatia soarecilor, animalele sunt mai sanatoase din punct de vedere cardiovascular si au un nivel mai scazut de colesterol. Oamenii de stiinta au mai constatat ca o alimentatie imbogatita cu visine poate contribui la scaderea grasimii de pe abdomen.

Al treilea studiu arata ca un consum zilnic de 30 g de visine uscate (adaugate la cereale, iaurt) are efecte cardiovasculare benefice. Secretul se afla in antociani, pigmentii care dau culoarea specifica visinelor si care au proprietati antioxidante.
Comentarii
  • Astia tot fac studii peste studii,cand la ei nu se cultiva visini ,nu sant nici unde visine..vb cineva care locuieste de ceva ani buni in aceasta tara…nici gogosari n-ai sa vezi in comert si multe altel, totul este modificat genetic.In concluzie sant foarte mincinosi, nu vreu sa zic m-ai mult,natie scarboasa …….

Adauga un comentariu