Eveniment-Social

Trei obiective istorice vor fi refacute. Primaria are planuri mari pentru aceste imobile

Publicat: 15 aug. 2016
1

Plenul Consiliului Local Iasi se va reuni in aceasta saptamana intr-o sedinta extraordinara pentru a discuta mai multe proiecte de hotarare. Primaria va depune in perioada urmatoare trei proiecte legate de reabilitarea unor monumente istorice, documente care trebuie sa treaca si prin plenul Consiliului Local. In acest caz este vorba de Palatul Braunstein, Manastirea Cetatuia si de ansamblul Manastirii Frumoasa. Primaria a decis sa le reabiliteze pentru ca cele doua imobile sa reintre in circuitul turistic. Astfel, in cadrul sedintei extraordinare de joi, 18 august, de la ora 12:00, vor fi discutate si aceste detalii.

„Consilierii vor discuta un proiect de hotarâre privind modificarea elementelor de identificare ale imobiului, proprietate privata a municipiului Iasi, situat in strada Cuza Voda, nr. 2- Palatul Braunstein. Pe ordinea de zi va figura un proiect de hotarâre privind aprobarea Documentatiei de Autorizare a Lucrarilor de Interventie, a indicatorilor tehnico – economici, a proiectului si a bugetului aferent proiectului privind consolidarea si refunctionalizare Palatului Braunstein”, au aratat reprezentantii Primariei iesene. Pe ordinea de zi vor intra si doua din cele mai importante ansambluri monahale din municipiu, Cetatuia si Frumoasa, ambele proiecte urmand a fi depuse pentru obtinerea finantarii.

„Consilierii vor mai discuta un proiect de hotarâre privind aprobarea introducerii în portofoliul de proiecte al Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana 2015 – 2030 Iasi a proiectelor privind consolidarea si refunctionalizarea Palatului Braunstein, reabilitarea si integrarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Cetatuia, dar si reabilitarea si valorificarea potentialului turistic si cultural al ansamblului Manastirii Frumoasa din municipiul Iasi. In calcul vor intra si detaliile privind cheltuielile proiectelor si aprobarea acordului de parteneriat între municipiul Iasi si Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Frumoasa Iasi”, au mai mentionat cei de la Primarie.
Adauga un comentariu