Actualitate

Trei jubilee pentru PS Petru Gherghel. Ceremonie emotionanta la Catedrala Catolica din Iasi – FOTO,VIDEO

Publicat: 29 iun. 2015
Astazi, 29 iunie, de la ora 11:00, in Catedrala Catolica din Iasi a fost celebrata o Liturghie in cinstea PS Petru Gherghel, acesta implinind 25 de ani ca episcop, 50 de ani de preotie si 75 de ani de viata. In cadrul Liturghiei, PS Petru Gheorghel a adus multumiri lui Dumnezeu pentru harurile si binecuvantarile pe care le-a primit. La sfanta Liturghie si-au anuntat prezenta ES Francisco Javier Lozano – nuntiu apostolic in Romania si Republica Moldova, IPS Ioan Robu – arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti, PS Franghiskos Papamanolis – episcop de Syros (Grecia), PS Alexandru Mesian – episcop greco-catolic de Lugoj, PS Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea, PS Anton Cosa – episcop de Chisinau, PS Cornel Damian – episcop auxiliar de Bucuresti, PS Aurel Perca – episcop auxiliar de Iasi, peste 100 de preoti din Moldova, din alte zone ale tarii si din afara tarii.
Tot in cinstea episcopului iesean, ieri, 28 iunie, la  Catedrala Catolica din Iasi a fost organizat un concert coral-simfonic de exceptie. Corul Mare al catedralei, sub bagheta pr. prof. dr. Florin Spatariu, a prezentat o selectie de arii si coruri din Oratoriul „Messiah” de Georg Friedrich Handel. Concertul a fost acompaniat de Orchestra „Tineri interpreti ieseni”, iar la orga de Octavian Bisoc. In concert au evoluat si solistii Luiza Torboli (soprana), Mihaela Blandu (mezzosoprana), Adrian Ionescu (tenor) si Daniel Mateianu (bass). Concertul a fost o rugaciune si un act de multumire pentru cele trei jubilee ale Preasfintitului Petru Gherghel.

Vezi si Ceremonie religioasa speciala dedicata Preasfintitului Petru Gherghel, episcop de Iasi 
Comentarii
  • TOTUL CA IN COMUNISM, ELOGIERI,PUPICICUR,etc. Biserica romaneasca tot de comunisti este condusa fie ortodoxi,fie catolici, URA …SI LA GARA

Adauga un comentariu