Eveniment-Social

Trei iesence au fost selectate pentru a fi operate de un chirurg din Barcelona

Publicat: 11 iun. 2013
1

@ Iesencele vor fi operate de profesorul Pedro Claros, in perioada 24 – 26 iunie

Profesorul Pedro Claros, din Barcelona, va efectua trei interventii chirurgicale la Iasi, in perioada 24 – 26 iunie. Initial, au fost depuse sase dosare medicale, insotite de fotografii, dar dupa analiza acestora, prof. dr. Pedro Claros a selectat doar trei paciente. Este pentru al treilea an consecutiv cand chirurgul spaniol se deplaseaza la Clinica ORL din cadrul Spitalului de Recuperare din Iasi, pentru a efectua, alaturi de medicii ieseni, interventii de rinoplastie. Fiind vorba de operatii estetice, costurile sunt suportate in totalitate de pacienti. In anul 2012, au fost operate zece persoane, iar anul trecut, opt. Majoritatea pacientilor sunt femei care doresc sa-si modifice forma nasului. „Interventiile chirurgicale de rinoplastie se platesc, pentru ca intra in categoria celor de chirurgie estetica. O operatie de rinoplastie costa intre 2.500 si 3.000 lei. Profesorul din Barcelona opereaza in Clincia ORL, in echipa cu medicii nostri”, a declarat ec. Carmen Cumpat, manager la Spitalul de Recuperare din Iasi.
Ca in fiecare an, si de aceasta data, prof. dr. Pedro Claros va sustine un curs atat pentru medici, cat si pentru studenti. Operatiile de rinoplastie se vor efectua in cadrul acestui curs, interventii chirurgicale ce vor putea fi urmarite, in direct, din blocul operator. Chirurgul spaniol le va vorbi medicilor despre rinoplastia de augmentatie, managementul nasului rotat, traumatismele piramidei nazale, calea de abordare externa-transcolumelara, reconstructia nazala, rinoplastia la copil, nasul in despicatura labiala, chirurgia varfului nazal. „Pentru anul acesta, am selectat sase pacienti, dar trei au fost refuzati de catre prof. dr. Pedro Claros. Noi trimitem documentele medicale si poze, iar in urma criteriilor selective, profesorul din Barcelona a respins trei pacienti. Operatiile de rinoplastie din clinica se fac doar atunci cand vine prof. dr. Pedro Claros. Pana in prezent s-au facut 18 astfel de interventii chirurgicale”, a declarat dr. Ivona Simon.
Comentarii
  • 3000 lei o rinoplatie? pretul este intre 1500 si 2000 euro. operatie subventionata de Casa de Sanatate se face doar in cazul unor urgente medicale si nu ca operatie estetica. Oare o informare corecta nu sunteti in stare sa faceti?Mai exista in tara asta si profesionalism?

  • 3000 lei/ interventie reprezinta doar costul medicamentelor si materialelor sanitare. Manopera este gratuita. Interventiile se fac in cadrul cursului organizat de cadrele didactice din sectia ORL.

Adauga un comentariu