Local

Trei cetateni straini depistati cu sedere ilegala în Iasi

Publicat: 22 iul. 2016
1

Politistii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari – Serviciul pentru Imigrari Iasi au desfasurat, în perioada 14-21 iulie, mai multe actiuni, în cooperare cu structuri cu atributii în sistemul de ordine si securitate nationala, cu scopul mentinerii unui climat de ordine si siguranta în rândul comunitatii.

În cadrul activitatilor, au fost depistati cu sedere ilegala trei cetateni straini, din Georgia, Tunisia si Siria. Acestia au intrat legal în România, doi in baza unor permise de sedere în scop de studii si unul în baza unor conventii internationale, dar, la expirarea dreptului de sedere, nu au parasit teritoriul tarii noastre si nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia. Urmare a celor constatate, politistii de Imigrari au eliberat, pentru doi dintre acestia, decizii de returnare, prin care sunt obligati sa paraseasca tara noastra în cel mult 15 zile. Al treilea cetatean strain a primit o comunicare de parasire a tarii. Totodata, persoanele au fost sanctionate contraventional cu avertisment si amenda în valoare totala de 600 lei.

„Facem apel catre toti cetatenii straini de pe raza judetului si contam pe respectul dumneavoastra fata de legislatia în domeniu, invitându-va sa ne contactati pentru orice aspect legat de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrari Iasi, din strada Mihai Costachescu nr. 6, la numarul de telefon 0232-302315, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Adauga un comentariu