National

Trei arestari in cazul furtului de arme la Ciorogarla

Publicat: 14 feb. 2009
1

Trei din cei sapte militari acuzati in cazul furtului de arme din depozitul unitatii militare de la Ciorogarla au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, ieri, de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti. Instanta a dispus, ieri, arestarea preventiva a sergentului major Ionut Gagea si a caporalilor Ion Petrica si Marius Tudorache, pentru furt calificat cu consecinte deosebit de grave si pentru calcare de consemn.

Totodata, cei trei sunt acuzati si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Ceilalti patru militari retinuti, joi, in cazul furtului de arme de la Ciorogarla – sergentul Marian Tudorache, caporalul Marian Dinu, caporalul Cristian Radu si soldatul Nicusor Nita – vor fi cercetati in stare de libertate, pentru calcare de consemn. Avocatii celor trei militari arestati preventiv au declarat recurs fata de decizia instantei Tribunalului Bucuresti. In urma cercetarilor efectuate de procurorii militari, impreuna cu ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, ai Serviciului Roman de Informatii, precum si al Directiei Generale de Informatii a Armatei, a rezultat ca primii trei invinuiti au participat la sustragerea de arme militare din incinta UM 01916 Ciorogarla. „Sustragerea armelor a fost posibila ca urmare a faptului ca ceilalti invinuiti nu si-au indeplinit atributiile militare in timpul serviciului”, a comunicat Ministerul Public.

Avocatul care il apara pe sergentul Marian Tudorache a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca procurorii nu au adus probe concrete si ca nu exista informatii cu privire la numarul exact al armelor furate si nici locul in care s-ar afla acestea. Aparatorul a precizat ca, la solicitarea sa, reprezentantul Parchetului nu a putut preciza daca exista o evidenta generala a tuturor armelor aflate in depozitul unitatii militare din Ciorogarla. Intrebat in legatura cu probele concrete pe care s-a bazat propunerea de arestare preventiva a celor sapte militari, avocatul a aratat ca ele nu au fost mentionate. Aparatorul a precizat ca procurorii au cerut arestarea celor sapte militari in baza pericolului social pe care l-ar reprezenta infractiunile de care acestia sunt acuzati. Avocatul a mai spus ca in putinul timp in care a reusit sa vada dosarul, nu a gasit decat declaratii de martori, acestia fiind angajati care lucrau la depozitul de la Ciorogarla. El a mai sustinut ca cei trei militari au fost arestati pentru ca nu ar fi verificat periodic, in timpul serviciului de garda, daca depozitul este sigilat. Potrivit avocatului, contestatia fata de decizia de arestare preventiva a celor trei militari va fi judecata la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti.
Adauga un comentariu