Actualitate

Trebuie sa intervina procurorii! Marius Spanu a dat chitante false pentru banii incasati la PDL

Publicat: 10 iul. 2014
1
Scandalul in care este implicata conducerea PDL Iasi capata nuante penale. In cursul zilei de astazi s-a adeverit ca Marius Spanu lua bani de la membrii simpli de partid fara sa elibereze chitante sau eliberand chitante false, care nu erau inregistrate in contabilittea partidului. Consilierii locali Constantin Barhala si Constantin Axinia au mers astazi la sediul organizatiei judetene a PDL Iasi, in speranta ca vor primi chitantele pentru sumele date in urma cu doi ani in campania electorala. Nu mica le-a fost surpriza celor doi alesi locali ai PDL sa constate ca toate chitantele pe care le primeau in mandatul lui Marius Spanu erau false. Alaturi de cei doi, au mai dat bani in campania electorala si Catalin Cristian sau Constantin Leonte, si niciunul dintre acestia nu a primit chitante pentru banii dati. Practic, toti banii care s-au incasat la PDL in mandatul trecut al lui Marius Spanu si Dumitru Oprea, in anii 2011 si 2012, au fost incasati cu chitante false, care nu erau inregistrate in contabilitatea partidului. 
In acest moment, organele abilitate ar trebui sa investigheze ce se intampla la PDL, pentru ca deja nu mai este vorba despre chestiunile interne ale unui partid politic, ci vorbim de bani negri, fals, uz de fals si evaziune fiscala. Marius Spanu, care in anul 2012 era presedintele Organizatiei Municipale a PDL, trebuie sa dea explicatii pentru sutele de milioane de lei vechi pe care le-a incasat de la membrii de partid cu chitante false. Vorbim aici de sume uriase, de sute de milioane de lei vechi. Cum banii nu au fost inregistrati in contabilitate si este de notorietate faptul ca nici nu au fost bagati in cheltuielile curente ale partidului, e lesne de dedus unde s-au dus acesti bani. Cel mai probabil, in buzunarele lui Marius Spanu si ale lui Dumitru Oprea, cei care sunt si acum la conducerea PDL. Cei doi au fost impusi in fruntea PDL de baronul sucevean Gheorghe Flutur si cel mai probabil o parte din bani au ajuns si la acesta. 
„Eu, impreuna cu domnul Barhala si mai multi consilieri locali am fost la partid sa vedem cum stam cu banii. Eu personal am dat 5.000 de lei in campania electorala din anul 2012 si nu am primit nicio chitanta pentru acesti bani. Am dat banii de fata cu mai multi martori, iar dupa alegeri au fost discutii aprinse in Biroul Permanent Local despre acest subiect. Candidatul nostru la Primarie, Nicusor Paduraru, a ramas surprins sa afle ca membrii BPL au dat bani pentru campania electorala, pentru ca el nu a stiut de asa ceva, iar banii nu au fost folositi in campania lui electorala. Inca din anul 2012, dupa alegeri, i-am cerut domnului Spanu sa ne dea banii ianpoi sau chitantele. Ne-a dus cu vorba pe toti, iar apoi a fugit din partid la PNTCD. Acum insa s-a intors pe cai mari la partid, dar tot nu vrea sa ne dea banii inapoi. In urma unei emisiuni, domnul Spanu mi-a zis ca gasesc chitanta la secretariat. Aici nu era niciun fel de chitanta. Mai mult secretara tehnica, doamna Magda Ghemu mi-a zis ca nu are cunostinta de asa ceva. Atunci, i-am inaintat un memoriu domnului presedinte Dumirtu Oprea, in care i-am cerut sa clarifice imediat situatia. Drept urmare, ieri ne-am dus din nou la Secretariat la PDL, impreuna cu trezorierul si contabila partidului si am constantat cu stupoare ca toate chitantele pe care le-am primit in anii 2011-2012, cat a fost domnul Spanu la conducerea Organizatiei Municipale erau false si nu erau inregistrate in contabilitatea partidului! Secretara tehnica a recunoscut ca aceste chitante, pe care le-am mai primit noi pentru cotizatiile lunare sau pentru diferite actiuni, nu au nicio legatura cu chitantele PDL. Deci pe langa faptul ca a luat bani de la noi in campanie fara chitante, acum aflam ca si chitantele pe care le-am primit pentru cotizatii si diverse activitati erau false. Este un fals si un uz de fals in acte contabile, trebuie sa raspunda domnul Marius Spanu, domnul Dumitru Oprea. Eu am cerut sa-mi dea si banii inapoi”, a declarat consilierul local Constantin Axinia. 
Vom reveni!Comentarii
Adauga un comentariu