Actualitate

TRAZNET! Nimeni nu poate crede asa ceva! Un calugar si un politist iesean au realizat o mega afacere!

Publicat: 01 dec. 2015
1

@ Politistul iesean era in concediu de parternitate, se plictisea acasa si era plin de idei nastrusnice @ Pentru ca avea un prieten mai vechi care avea o agentie de turism, a pus la cale o afacere prin care sa se imbogateasca peste noapte @ S-au organizat destul de repede si au facut rost de clienti imediat @ In cele din urma, au petrecut o noapte in spatele gratiilor, pentru ca tot ceea ce faceau era ilegal @ Patronul agentiei de turism s-a calugarit dupa ce oamenii au depus plangere

Disperati sa faca bani multi, un calugar de la o manastire din sudul tarii si un politist iesean au pus la cale o afacere care sa-i imbogateasca peste noapte. S-au organizat destul de repede si au facut rost de clienti imediat. Singura problema era aceea ca tot ce faceau era ilegal. Sub aparenta ca au o societate care se ocupa cu plasarea fortei de munca in strainatate, cei doi au inselat peste 130 de oameni disperati sa-si caute un loc de munca bine platit. In toata aceasta afacere a intrat si sotia politistului. In luna februarie 2015, reporterii BUNA ZIUA IASI au prezentat in exclusivitate cateva detalii despre propunerea de arestare a politistului si calugarului de la manastirea Caldarusani, din judetul Ilfov. Atunci, magistratii de la Judecatoria Iasi au refuzat sa emita mandate de arestare preventiva pe numele celor doi. La finalul saptamanii trecute, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au reusit sa finalizeze ancheta si au dispus trimiterea in judecata a politistului Mihai Azamfirei, de 40 ani, si a calugarului Ioan Ionescu, de 34 ani, domiciliat in comuna Gruiu, jud. Ilfov. Cei doi sunt acuzati de inselaciune si evaziune fiscala. Fiecare este acuzat de comiterea a 135 de infractiuni de inselaciune. Mihaela Mandita Azamfirei, de 40 ani, sotia politistului, a fost acuzata de 89 de infractiuni de complicitate la inselaciune.

A intrat in afacere si sotia politistului

Inainte de a pleca la manastire, Ioan Ionescu avea o agentie de turism in Iasi, care era gestionata de societatea Anemary Travel SRL. Agentia nu era printre cele mai cunoscute, insa realiza suficienti bani astfel incat Ionescu sa traiasca decent si linistit. Acesta era prieten bun cu politistul Mihai Azamfirei, de la Sectia IV de Politie din cartierul Tatarasi. Politistul era in concediu de paternitate, se plictisea acasa si era plin de idei nastrusnice. In acest context, politistul i-a propus prietenului sau sa racoleze oameni carora sa le perceapa taxe de peste 600 lei sub promisiunea ca le vor gasi locuri de munca in Norvegia si Irlanda.

„Ca situatie de fapt, s-a retinut ca în perioada august-octombrie 2012, Ionescu Ioan – în calitate de administrator împuternicit al SC Anemary Travel SRL Iasi, împreuna cu Azamfirei Mihai – agent de politie în cadrul Sectiei 4 Politia Municipiului Iasi, aflat la acea data în perioada concediului de parternitate- în mod nemijlocit sau prin intermediul angajatilor societatii, au indus în eroare un numar de 135 persoane din judetele Iasi, Vaslui, Sibiu, Bacau, Braila, Harghita, Botosani, Vâlcea, Neamt, Suceava, de la care au încasat (sub forma unor prestari servicii de consultanta) suma totala de 87.750 lei, sub pretextul plasarii la munca în Norvegia si Irlanda”, au declarat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Pentru ca nu se descurcau singuri cu un numar atat de mare de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, au bagat-o in afacere si pe sotia politistului. Pentru a se ascunde mai bine, au folosit cu totii nume false in discutiile cu oamenii. „În activitatea infractionala, inculpatii au fost ajutati de Azamfirei Mandita, care si-a asumat prenumele nereal Ema. În relatiile cu angajatii societatii, cu persoanele vatamate precum si în înscrisurile întocmite, inculpatii Ionescu Ioan si Azamfirei Mihai au folosit nume si calitati mincinoase”, au completat procurorii.

Ce spune rechizitoriul?

Rechizitoriul inregistrat saptamana trecuta pe rolul instantei de judecata analizeaza inclusiv detalii despre relatia de prietenie dintre Ionescu si Azamfirei. Teapa era una clasica, folosita frecvent de astfel de persoane. „Inculpatii Ionescu Ioan si Azamfirei Mihai se cunosc din anul 1997, iar la propunerea celui de-al doilea, au hotarât ca, prin intermediul SC Anemary Travel SRL, sa recruteze persoane dornice de a munci în strainatate, de la care urmau sa perceapa o taxa justificata pentru traducerea documentelor si legalizarea actelor (fara ca efectiv sa se faca vreun demers pentru legalizarea actelor sau pentru cautarea unor astfel de locuri de munca în strainatate)”, au mai explicat anchetatorii.

Politistul i-a garantat prietenului sau ca nu exista nicio problema legala in legatura cu activitatea lor. Ca masura de siguranta, pentru a nu putea fi identificati de autoritati, au decis sa foloseasca nume false. „De pregatirea formularelor necesare initierii activitatii infractionale s-a ocupat inculpatul Azamfirei Mihai, care, în cadrul discutiilor cu celalalt inculpat Ionescu Ioan, a comunicat ca nu vor fi niciun fel de probleme legale, motivat de faptul ca el ar cunoste legislatia în domeniu, profesând ca politist. Pentru a-si asigura reusita hotarârii infractionale si a împiedica identificarea lor de catre autoritati, cei doi inculpati au hotarât sa foloseasca nume mincinoase, stabilind ca inculpatul Ionescu Ion sa foloseasca numele de Grigorescu Paul (Paulica), iar inculpatul Azamfirei Mihai de Calin – juristul firmei. Prin neînregistrarea operatiunilor comerciale si a veniturilor, administratorul mandatat al societatii comerciale s-a sustras de la plata a 14.040 lei”, au conchis procurorii. Dupa ce oamenii au inceput sa depuna plangeri, Ioan Ionecu a inchis firma si s-a calugarit. La inceput anului 2015, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Iasi l-au gasit acolo, l-au adus la audieri si l-au tinut o noapte in arestul Politiei.
Comentarii
    • trắsnet (est) și -znet (vest) n., pl. e (d. a trăsni). Mare tunet produs de fulger: grozave trăsnete se auzeaŭ. Lovitură de fulger: trăsnetu izbi într´un brad înalt. Fig. Lovitură de trăsnet, eveniment fatal saŭ neprevăzut. – Și tresnet (Od. Psevd. 215).

Adauga un comentariu