Actualitate

TRASNET! Avocat iesean, achitat pentru crima organizata. O palma data procurorilor DIICOT de catre instanta suprema!

Publicat: 03 sept. 2019
1

@ Judecatorii din cadrul instantei Curtii de Casatie au decis recent achitarea unui avocat iesean @ Acesta fusese acuzat de catre procurii DIICOT de comiterea unor infractiuni @ Insa magistratii au considerat ca Raimondo Andrei Bogles este nevinovat

Un avocat iesean a scapat de acuzatiile aduse de procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Bacau. Astfel, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus recent, printr-o sentinta definitiva, achitarea lui Raimondo Andrei Bogles, avocat suspendat din cadrul Baroului Iasi, pe motiv ca faptele nu sunt prevazute de legea penala.
Acuzatiile aduse initial de catre anchetatorii bacauani avocatului iesean au fost de constituirea unui grup infractional organizat, instigare la delapidare, instigare la fals în înscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalarea de bani.

Vezi si: TRASNET! Avocat celebru achitat pentru crima organizata! Asistente medicale transformate in sclave pentru bani!

De unde a inceput totul

Pe data de 3 noiembrie 2016, DIICOT Bacau a dispus trimiterea în judecata a mai multor persoane fizice si juridice, printre care si a avocatului iesean. Principalele acuzatii aduse de anchetatori erau constituirea unui grup infractional organizat si comiterea unor infractiuni cu caracter economic.

Conform reprezentantilor DIICOT, un om de afaceri din judetul Bacau, Aurel Buga, ar fi comis diverse infractiuni cu caracter economic, cu ajutorul celorlalti inculpati din dosar, printre care si avocatul iesean.

"In perioada 2015 – 2016, în calitate de beneficiar real, inculpatul a realizat mai multe transferuri si schimburi de bunuri, cunoscând ca provin din savârsirea infractiunii de delapidare, în scopul ascunderii sau disimularii originii ilicite a acestora, precum si în scopul sustragerii participantilor la savârsirea infractiunii de delapidare de la urmarirea penala. Astfel, cu ajutorul inculpatului Bogles Raimodo Andrei (care a redactat contractul de împrumut nr. 70 din 21 august 2015, adresa nr. 124 din 23 mai 2016, actul constitutiv reformulat si actualizat nr. 2 din 30 mai 2016 al SC Nemteanca Distributie SRL, o decizie si o declaratie data pe proprie raspundere de o societate ca îndeplineste conditiile legale pentru a avea calitatea de asociat al SC Nemteanca Distributie SRL, precum si a altor inculpati, a transferat succesiv suma de 5.000.000 de lei provenita din delapidare în beneficiul unei societati comerciale (transferuri realizate on-line, în trei transe, în perioada 25 – 28 august 2015)", au afirmat procurorii DIICOT Bacau.

Vezi si: Avocat iesean, achitat dupa ce a urcat beat la volan

Care au fost acuzatiile

In fapt, anchetatorii i-au reprosat omului de afaceri ca ar fi transferat fonduri din bugetul unei firme, catre o alta societate comerciala pe care o controla, desi aceasta ultima companie ar fi avut sechestru pe actiuni. In fata instantei, inculpatii si-au afirmat nevinovatia, sustinand ca nu au incalcat cu nimic legislatia in vigoare.

"A fost vorba despre un imprumut absolut legal. O societate avea sechestru pe actiuni, iar imprumutul a fost facut pentru a putea continua activitatea in cadrul companiei. Acel imprumut nu a afectat in vreun fel sechestrul pus de anchetatori. De asemenea, clientul meu, Andrei Raimondo Bogles, a fost acuzat pe nedrept deoarece ar fi intocmit un contract pe care l-au semnat partile, deci nici macar nu era semnat de el, ci doar intocmit", a declarat avocatul Sorin Dimitriu, cel care l-a reprezentat in instanta pe colegul sau avocat.

Vezi si: Caz unic la Iasi: o fata abuzata sexual judecata pentru protejarea violatorului

De remarcat este faptul ca, initial, Raimondo Bogles fusese citat la sediul DIICOT Bacau pentru a da unele declaratii cu privire la Aurel Buga. Numai ca avocatul iesean a invocat principiul confidentialitatii fata de clientul sau. Avocatul iesean l-a cunoscut pe omul de afaceri bacauan in luna martie 2014, cand Aurel Buga, detinut la acea vreme în Penitenciarul Iasi, a apelat la serviciile sale. Ulterior, între avocatul iesean si firmele controlate de catre Buga au fost încheiate contracte de asistenta juridica permanenta, în baza carora Bogles a aflat despre litigiile în care erau implicate acestea. In final, din cauza ca a refuzat sa dea declaratii cu privire la clientul sau, avocatul iesean a fost saltat de acasa, dus la sediul DIICOT si, mai apoi, pe 29 iunie 2016, chiar a fost retinut pentru 24 de ore, desi era nevinovat, dupa cum aveau sa constate si judecatorii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Initial, avocatul iesean a fost condamnat de Curtea de Apel Bacau la un an de inchisoare, cu suspendare, doar pentru instigare la acordarea unui împrumut peste limita legala, în forma continuata. Acesta a fost achitat si la instanta de fond, pentru celelalte acuzatii aduse de procurorii DIICOT.

Contactat telefonic de catre reporterii cotidianului "Buna Ziua Iasi", Raimondo Bogles a refuzat sa comenteze pe marginea situatiei teribile prin care a trecut, sustinand doar ca este vorba despre un episod trecut din viata sa si ca nu doreste altceva decat sa il uite.
Comentarii
Adauga un comentariu