Actualitate

TRASNET! Aceasta sentinta dinamineaza UMF Iasi! Doi medici facuti celebri de DNA au scapat!

Publicat: 01 apr. 2016
1

@ Decizia luata ieri de Curtea de Apel Iasi a luat prin surprindere pe toata lumea @ Cei doi medici ajunsi celebri dupa ce au incercat sa cumpere decanul Facultatii de Medicina pot pleca din tara

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis revocarea controlului judiciar pentru doi medici care au incercat sa o cumpere pe Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. Haizoun El Houssine si Agha Romeen au incercat sa influenteze admiterea la facultate pentru fiul primului mentionat. Cei doi au incercat in repetate randuri sa scape de controlul judiciar, insa nu au reusit. In urma cu cateva zile, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa le mentina controlul judiciar.

Ieri, Curtea de Apel a decis sa le revoce aceasta masura, pe motiv ca nu se mai justifica. Pratic, de ieri, cei doi pot pleca din tara. Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina, Ionela-Lacramioara Serban, prodecanul Facultatii de Medicina, si medicul Ligia-Nicoleta Buhus au fost trimise in judecata de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iasi, pentru luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual. Acestea sunt cercetate in stare de libertate, iar odata cu ele, procurorii i-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Haizoun el Houssine si Agha Romeen, doi medici straini implicati in aceeasi ancheta. Conform anchetatorilor, in ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicai a primit de la Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, prin intermediul unor persoane, o tava confectionata din cupru, argintata, în greutate de 1.359 grame si un ceainic argintat. Tava a fost oferita acesteia dupa ce decanul a acceptat înscrierea, in mod nelegal, a fiului sau la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi.

Apoi, pe 18 noiembrie, în calitate de decan, respectiv prodecan si membre ale Biroului Consiliu al UMF Iasi, Doina Azoicai si Ionela-Lacramioara Serban, prin semnarea procesului-verbal de înscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, au atestat în fals ca au verificat actele de studii în original prezentate de acesta. Asta s-a intamplat desi existau multe nereguli in documentele respective. Ulterior, la data de 20 noiembrie 2014, în baza procesului-verbal respectiv, Azoicai a aprobat solicitarea acestuia de înscriere direct în anul II de studii desi, pe baza documentelor depuse, acest candidat nu putea fi înscris la studii decât în anul I. De cealalta parte, Ligia-Nicoleta Buhus, în calitate de medic, a emis o adeverinta prin care a atestat în fals ca fiul lui Haizoun El Houssine, care în acel moment nu se afla in România, este înscris în evidentele cabinetului sau medical individual, ca a fost consultat si ca este clinic sanatos, documentul fiind necesar pentru dosarul de înscriere la cursuri.

„În acest fel, bugetul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxa de scolarizare pe care institutia de învatamânt avea interesul legal sa o încaseze pentru anul I de studii, iar pe de alta parte, candidatul înscris direct în anul II a obtinut foloase necuvenite”, se arata in comunicatul DNA Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu