Drumetii

Traseele din Masivul Retezat sunt practicabile; salvamontistii au refacut podetele distruse de viitura

Publicat: 08 iul. 2018
9

Toate traseele principale din Masivul Retezat sunt practicabile pentru drumetie, la acest sfarsit de saptamana, dupa ce salvamontistii din judetul Hunedoara au reusit sa repare principalele poduri si podete ce au fost distruse de o viitura puternica in luna iunie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, probleme mai sunt doar la drumul spre Poiana Pelegii, unde accesul este restrictionat din cauza pericolului de surpare a carosabilului.

"Toate traseele turistice pedestre sunt deschise. Am refacut cateva podete, unele provizoriu, insa aproape toate raurile se pot trece, fara mari probleme, in zona de creasta. Drumul spre Poiana Pelegii este inchis pentru ca prezinta cateva zone afectate. Va trebui o investitie majora acolo pentru a putea fi redeschis in siguranta pentru turisti", a apreciat Bodean.

Seful Salvamont Hunedoara a mentionat ca au fost reabilitate drumurile de acces spre cabanele Carnic si Pietrele, astfel ca acum pot fi folosite de echipajele de interventie in cazul unor actiuni de salvare, dar si de cabanieri pentru aprovizionare cu tractorul.

Actiunile de refacere a podetelor vor continua spre Cabana Gentiana, in zona Curba Soacrei, si pe Valea Stanisorii, unde se va interveni la puntea principala spre Cabana Pietrele.

Salvamontistii sunt prezenti la punctele de permanenta si ofera informatiile necesare turistilor, astfel incat acestia sa nu aiba probleme pe munte.

"Toate punctele de permanenta sunt deschise, incepand cu Rausor, Pietrele si continuand cu Bucura, Zanoaga, Poiana Pelegii si Buta. Salvamontistii sunt acolo, patruleaza si ofera informatiile necesare turistilor pentru ca drumetiile acestora pe munte sa se desfasoare in conditii de siguranta", a dat asigurari Bodean.

Pentru acest sfarsit de saptamana seful Salvamont Hunedoara a recomandat turistilor care doresc sa urce pe munte, sa fie pregatiti cu bocanci, haine mai groase si pelerine de ploaie, dar si cu saci de dormit care sa reziste la temperaturi scazute, deoarece la peste 2.000 de metri altitudine, in zona lacurilor Bucura si Zanoaga, termometrul scade pe timp de noapte pana la 6 grade Celsius. 




Adauga un comentariu