Eveniment-Social

Transportatorii ieseni il ataca pe Nichita

Publicat: 11 apr. 2013
1

@ Asociatia Transportatorilor Judeteni Iasi nu agreeaza Asociatia Zona Metropolitana Iasi, care ar urma sa preia transportul local @ Presedintele asociatiei crede ca actualul transport local este si va fi falimentar @ „Exista transport metropolitan, dar de la primarie nu se prea vede”

Desi Asociatia Metropolitana pentru dezvoltarea Serviciilor si Infrastructurii de Transport (AMSIT) nu s-a infiintat inca, i-a pus pe jar pe transportatorii privati. Acestia isi vad amenintate afacerile in conditiile in care statutul asociatiei prevede preluarea unei parti a traseelor judetene de la Consiliul Judetean si trecerea lor in subordonarea AMSIT. Presedintele Asociatiei Transportatorilor Judeteni Iasi (ATJI), Vasile Toma, care este si vicepresedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), a declarat ca transportul metropolitan exista, „dar Primaria Iasi, prin anumiti functionari care, probabil, au alte interese decat cele publice, pune totul felul de piedici”. Ideea unei noi asociatii metropolitane, cu domeniul de activitate transportul public local, a venit de la primarul Nichita, viitorul presedinte al asociatiei, si este sprijinita de Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean, din postura de „observator”.
Viitoarea forma de organizare care ar cuprinde comunele din jurul Iasului, „dar nu orase”, dupa cum este stipulat, va organiza, aproba, coordona si controla intreg transportul din Iasi si comunele membre ale asociatiei. „Trebuie sa se inteleaga un lucru de catre autoritati. Transport fara acoperirea costurilor nu se poate face, restul sunt idei utopice cu un singur rezultat: transport in conditii proaste, cum este din pacate cel din Iasi, si pe deasupra falimentar”, a precizat presedintele ATJI. Pentru a permite accesul operatorilor privati la transportul public local din cadrul viitoarei Zone Metropolitane, Vasile Toma considera ca asociatia pe care o reprezinta ar trebui sa fie acceptata ca membru fondator alaturi de celelalte unitati administrativ teritoriale. „Oricum, va trebui sa fim consultati, ca si asociatie de profil, daca se va dori scoaterea traseelor judetene si trecerea lor in subordinea AMSIT”, a precizat Vasile Toma. Pana la sfarsitul acestei luni, primarii din comunele invecinate cu Iasul vor trebui sa-si exprime punctul de vedere in legatura cu participarea la constituirea AMSIT.
Comentarii
  • nichita g. este primarul iasului.primarul este cel mai inteligent om din oras, nici cind a fost simirad nu v-a placut.sunte ti straini incerrcati prin mijloace proprii sa parasi ti tara dacia.suntem daci nu romani.sfintul gheorghe e mai presus de dumnezeu la catedrala mitropolitana iasi?ca se zice ca d-zeu e mai presus de toate chiar si de sfintul gheorghe care a salvat o fata de drac.

  • pe aia cu boc si sala polivalenta de 15mil euro o stiti? da pe aia cu boc si investitia pentru studiouri in valoare de 40mil euro? da pe noi ne iubeste usl, si ce e mai important decat iubirea

Adauga un comentariu