Local

Transportatorii ieseni ies la proteste: Miting impotriva scumpirii politelor RCA

Publicat: 07 sept. 2016
1

Reprezentantii mai multor firme care desfasoara activitati de transport vor organiza un protest impotriva autoritatilor centrale. In ziua de 15 septembrie, intre orele 09:00 si 14:00, in fata Institutiei Prefectului Judetului lasi se va desfasura un miting de protest, precedat de un mars de protest, organizate de catre Asociatia Transportatorilor de Persoane din Judetul (ATPJ) Iasi. La protest vor participa circa 250 de autovehicule, printre care autobuze, microbuze si camioane, ce apartin societatilor comerciale, operatori de transport, membri ai ATPJ lasi, dar si aproximativ 250 de persoane.

Scopul adunarii publice îl constituie manifestarea protestului în legatura cu preturile aberante si in continua crestere ale politelor RCA, incalcarea prevederilor legale in ceea ce priveste activitatea de supraveghere si control ce trebuie realizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara si lipsa de implicare a Guvernului Romaniei.

Traseul marsului de protest si de acces spre locul adunarii, precum si cel de dispersare va fi Rond „ERA” (punct de pomire) — Bulevardul Pacurari — Bulevardul Independentei — Institutia Prefectului Judetului Iasi (sau o ruta alternativa pentru a ajunge la punctul de protest). Transportatorii au solicitat ca manifestarea de protest sa aiba loc in fata Institutiei Prefectului Judetului lasi, deoarece aceasta este reprezentanta Guvemului in teritoriu si este in masura sa transmita mai departe cererile lor.

„Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarii si pe trasee va purta urmatorul insemn distinctiv: o banderola alba la bratul drept. In sprijinul bunei desfasurari a adunarii, solicitam din partea primariei si a organelor de politie luarea urmatoarelor masuri: asigurarea deplasarii in conditii de siguranta si asigurarea perimetrului de desfasurare a mitingului de protest„.

Membrii ATPJ lasi au dat asigurari ca adunarea se va desfasura in mod pasnic si civiliat, impotriva cresterii nejustificate a tarifelor la asigurarile RCA si pentru sanctionarea reprezentantilor ASF, care nu si-au respectat obligatiile legale. Actiuni similare vor avea loc si in alte municipii din tara, respectiv si in Piata Victoriei din Bucuresti, in fata sediului Guvemului.
Comentarii
Adauga un comentariu