Eveniment-Social

Transportatorii ieseni ar renunta pentru moment la proteste – FOTO, VIDEO

Publicat: 14 sept. 2016

Transportatorii ieseni au anuntat ieri ca vor renunta pentru moment la proteste. Ei au trimis informari catre autoritatile locale, de acesta intentie. Asta dupa ce discutiile purtate intre ei si reprezentantii Guvernului au dus la un consens. Guvernul a anuntat ca va ingheta scumpirea politei RCA pe o perioada de sase luni. Dacian Ciolos a mentionat ca actul normativ va rezolva problema politelor de asigurare auto pe termen mediu si lung, dând timp suficient Autoritatii de Supraveghere Financiara de a stabili cadrul juridic pentru o noua modalitate de calcul a costului asigurarii.

„Vreau sa va anunt ca in aceasta dimineata, Guvernul a stabilit ca imediat sa semneze Ordonanta de Urgenta prin care pretul RCA sa inghete, sa revina la forma anului 2015. Perioada este de sase luni, pentru ca in acest timp legiuitorul sa aiba posibilitatea, printr-o consultare a societatii civile si a operatorilor de transport, sa faca o forma finala prin faptul ca se va tine cont de un pret de referinta. Acest lucru inseamna ca fiecare categorie de autoturisme va avea un calcul diferentiat al politei RCA. Plecam de la capacitate, forma, dimensiune, care vor fi stipulate in textul de lege. La momentul de fata, am facut un apel public. In urma cu doua saptamani, am inceput o campanie de promovare, de strangere de semnaturi. Astazi am iesit invingatori, am castigat batalia, dar nu inca si razboiul”, a declarat Mircea Manolache, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania – Filiala Iasi.

Reprezentantii COTAR au mai sustinut ca, daca Legea nu va trece de Parlament si nu va fi semnata de presedinte, atunci ei vor relua protestele. Acestia mai spera ca sesiunea de toamna sa fie una competenta si sa-si puna osul la treaba in intereseul cetatenilor.

Citeste si:  Tineri prinsi dupa ce au transportat tigari de contrabanda cu barca
Comentarii
Adauga un comentariu