National

Transportatorii ameninta cu noi proteste de amploare

Publicat: 19 feb. 2016
1

Transportatorii cer Parlamentului ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sa ia masuri ferme in ceea ce priveste reducerea tarifelor RCA. In caz contrar, ei ameninta ca vor organiza proteste de o mai mare amploare decat cel din decembrie 2015.

„Nerespectarea punctului 1 din Protocolul semnat in decembrie 2015 de catre reprezentantii transportatorilor, ASF, impreuna cu reprezentantii asiguratorilor, a dus la retragerea reprezentantilor transportatorilor de la discutiile privind reducerea tarifelor RCA.

Desi au fost initiate discutii din luna noiembrie 2015 la nivelul ASF, Guvern precum si in Comisia de Buget-Finante a Parlamentului pentru reducerea tarifelor RCA, care in ultimul an au crescut exploziv intre 100-300% nejustificat, pana in acest moment dupa ce au trecut 2 luni de la semnarea Protocolului constatam ca tarifele nu au inregistrat nicio scadere”, se arata in comunicat.

Acesta precizeaza ca intreaga industrie de transport este in situatia de a opri activitatea.

„Intreaga industrie de transport este in situatia de opri activitatea, acest lucru putand conduce la blocarea activitatii a zeci de mii de autovehicule.

In aceasta situatie sperantele transportatorilor se indreapta catre Parlamentul Romaniei care poate solicita Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) masuri ferme si rapide asfel incat transportatorii sa nu ajunga in situatia de a repeta Protestul din decembrie 2015, dar de aceasta data de o amploare mult mai mare in intreaga tara”, informeaza documentul citat.

In data de 17 decembrie 2015, cateva mii de transportatori au protestat in Piata Victoriei din Bucuresti cu autobuze, autocare si taxiuri etc., pentru reducerea valorilor RCA si eliminarea supra-accizei din preturile carburantilor, incepand cu data de 1 ianuarie 2016.
Adauga un comentariu