Local

Tramvaiul deraiat ieri pe Calea Chisinaului a fost retras de pe traseu pentru investigatii si reparatii

Publicat: 01 feb. 2016
1

In cursul zilei de ieri, 1 februarie, a avut loc un accident rutier, produs intre un autovehicul si un tramvai. Incidentul s-a produs in jurul orei 09:30, cand o femeie ce se afla la volanul unui autovehicul marca Audi a incercat sa intre in curtea unei societati aflate pe bulevardul Calea Chisinaului, moment in care nu a observat faptul ca mijlocul de transport persoane este in apropiere si a fortat pedala de acceleratie. Tramvaiul care circula pe ruta 1 se deplasa dintre Podu Ros spre Baza 3 a fost izbit frontal de conducatorul auto care nu se asigurase, astfel ca a sarit de pe sine si a ajuns in mijlocul carosabilului.

Imediat, la fata locului s-a prezentat un echipaj de politie, un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) si un echipaj de descarcerare. Conducatorul autoturismului marca Audi a ramas incarcerat la volan, motiv pentru care a fost nevoie de interventia specialistilor pentru a-l putea scoate dintre fiarele masinii. In zona, circulatia tramvaielor a fost blocata pe ambele sensuri, vreme de cateva ceasuri, timp in care s-a incercat readucerea pe sine a tramvaiului deraiat, iar coada formata din mijloacele de transport in comun s-a intins pe sute de metri.

Femeia de la volanul autoturismului a fost gasita constienta de catre echipajul medical si a fost transportata de ambulanta la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi pentru investigatii amanuntite cu privire la starea de sanatate. In timp ce specialistii care au sosit la fata locului cu o macara puneau pe linii tramvaiul, in zona s-au deplasat si criminalistii pentru a demara o ancheta cu privire la cauzele exacte ce au dus la incidentul produs.

Pentru siguranta cetatenilor Iasului, mijlocul de transport care a fost implicat in accident a fost retras de pe traseu. „Vagonul care a fost avariat a fost restras de pe traseu si dus la depou, iar firma de asigurari va efectua o expertiza, dupa care se va trece la recuperarea prejudiciului. Fiind prins intre stalp si autoturismul respectiv, aproape toata partea din fata si lateral stanga a vagonului a fost avariata”, a declarat Adrian Mihai, purtator de cuvant al Regiei Autonome de Transport Public Iasi.
Comentarii
  • #Fiind prins intre stalp si autoturismul respectiv, aproape toata partea din fata si lateral stanga a vagonului a fost avariata#
    Ori purtatorul ia bani degeaba ori voi..

Adauga un comentariu