Eveniment-Social

Tramvaiele trec peste pasajul subteran din Fundatie saptamana aceasta

Publicat: 18 aug. 2013
1

@ Amplasamentul pentru calea de rulare a tramvaielor peste viitorul pasaj Mihai Eminescu este aproape gata, iar saptamana aceasta incep probele cu vagoanele electrice

Lucrarile la calea de rulare a tramvaielor in zona Fundatie se desfasoara cu pasi repezi. Constructorul care se ocupa de amplasarea sinelor a ajuns in ultimele stadii ale lucrarilor si urmeaza sa toarne ultimul strat de asfalt dupa ce platforma de beton aferenta caii de rulare a tramvaielor a fost finalizata. Intre timp, echipele de muncitori ale RATP Iasi se ocupa de montarea retelei fir-contact, care leaga bulevardul Carol I de strada Gavriil Muzicescu.

Lucrarile la linia de tramvai in zona pasajului Mihai Eminescu se misca intr-un ritm mult mai accelerat, spre deosebire de celelalte lucrari care se fac la pasajul subteran. „Dupa cateva zile de pauza se va asfalta deasupra. Saptamana viitoare, cei de la Vega 93 ar urma sa termine asfaltarile pe Muzicescu. Tot atunci cred ca vom incepe probele pentru reintroducerea tramvaielor pe Copou”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Si refugiile pentru calatorii care folosesc transportul public vor fi refacute in aceasta zona. Ambele refugii de pe strada Muzicescu sunt aproape de finalizare.

Lucrarile la linia de tramvai sunt executate de RATP Iasi, impreuna cu firma Martin Rose, iar acestea trebuie finalizate pana la reinceperea noului an scolar.
Comentarii
  • A fost pauza totala de pe 14 august la tunel. Doar niste amarati s-au chinuit vineri si sambata sa aseze pavelele pe trotuarul de vis-a-vis de cladirea Fundatiei, dar, vai de mamaa lor, n-au avut spor ! In rest, sarbatoare mare de tot! Nu s-ar zice ca are cineva interesul sa termine gogomania de pasaj …

Adauga un comentariu