National

Train Basescu a ajuns sa dea dreptate celor de la Antena 3

Publicat: 11 mart. 2016
1
Traian Basescu a dat dreptate, ieri, Antena 3 in cazul Mariana Rarinca. Fostul presedinte spune ca Livia Stanciu si Laura Codruta Kovesi au comis un abuz, deoarece nu le-a placut o decizie a instantei, aceea de achitare a Marianei Rarinca. 
”Deci daca erau corecte punctele lor de vedere trebuia lasat. Ca erau exact varfurile justitiei care s-au urcat cu picioarele pe un om pentru ca nu a fost condamnat. Este o chestiune care tinea de persoana doamnei Stanciu. Nu mi-a placut ca atitudine. Sa te prabusesti ca toata forta celor doua institutii pe un om care a fost achitat. Imi pare rau ca am aceeasi parere cu Antena 3”, a spus fostul presedinte Traian Basescu. In acest dosar, Tribunalul Bucuresti a decis ca Mariana Rarinca sa fie condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea presedintei Instantei Supreme
Curtea de Apel insa a decis achitarea femeii care a stat sase luni in arest preventiv complet nevinovata. Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzata ca a santajat-o pe sefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitata definitiv. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, care a apreciat ca femeia nu se face vinovata de faptele pentru care a fost denuntata de Livia Stanciu. In prima instanta, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti o condamnasera la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj. 



Adauga un comentariu