National

Traian Berbeceanu, primele declaratii dupa ce a fost achitat

Publicat: 30 iun. 2016
1

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, comisarul sef de politie Traian Berbeceanu, a declarat joi, dupa achitarea sa in procesul intentat de DIICOT Alba, ca sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie este una „normala si fireasca”.

El a mentionat ca a avut parte de un proces corect si ca cei doi ani in care s-a judecat au fost „lungi si grei”.

„Este o sentinta care mi se pare normala si fireasca. O asteptam si multumesc lui Dumnezeu ca s-a facut dreptate”, a spus politistul.

Comisarul sef de politie a adaugat ca doreste sa revina alaturi de colegii sai de la BCCO Alba.

„Singurul meu obiectiv adevarat este sa ma intorc la echipa mea si la locul meu de munca”, a precizat Berbeceanu.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus joi achitarea lui Traian Berbeceanu, fost comisar-sef al BCCO Alba Iulia, in dosarul in care este acuzat de mai multe infractiuni, printre care spalare de bani, luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Acuzatorii lui Berbeceanu, inchisoare cu executare
In schimb, Ioan Muresan (fost procuror sef al DIICOT Alba) si Nicolaie Ioan Cean (fost procuror in aceeasi structura) au fost condamnati la 7 ani, respectiv 2 ani de inchisoare cu executare. Acestia sunt acuzati ca au savarsit mai multe nereguli in anchetarea politistului Traian Berbeceanu. De asemenea, Alin Mirel Muntean, fost ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, a fost condamnat la 4 ani inchisoare cu executare.

Instanta a mai dispus ca Ioan Muresan, Alin Mirel Muntean si Nicolaie Ioan Cean sa plateasca 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentand diferente salariale si 100.000 euro cu titlu de daune morale, in solidar, catre Traian Berbeceanu, la care se adauga 37.206 lei reprezentand cheltuieli judiciare in timpul procesului si 15.759 lei reprezentand cheltuieli judiciare la urmarirea penala.
Adauga un comentariu