National

Traian Basescu va participa la sedinda de validare a alegerii lui Iohannis in functia de presedinte

Publicat: 21 nov. 2014
1
Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu participa la sedinta de validare a alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei de catre plenul Curtii Constitutionale.
Anuntul de presa privitor la programul presedintelui a fost transmis vineri.
Curtea Constitutionala (CC) se intruneste vineri dimineata pentru a analiza rezultatul alegerilor prezidentiale si a se pronunta cu privire la validarea acestuia, urmand ca, de la ora 12.00, sa aiba loc ceremonia de validare a rezultatului conform caruia Klaus Iohannis a castigat scrutinul.

Citeste si: Klaus Iohannis a fost validat de CCR

CC a stabilit, joi, orarul privind validarea rezultatului alegerilor prezidentiale si confirmarea numelui presedintelui ales in 16 noiembrie.
Conform Legii 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, actul de validare a rezultatului alegerilor se intocmeste in trei exemplare, dintre care unul ramane la Curtea Constitutionala, unul se prezinta Parlamentului, pentru depunerea juramantului prevazut de Constitutie, iar al treilea se inmaneaza candidatului ales.
BEC a finalizat joi procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din turul II al prezidentialelor, potrivit caruia Klaus Iohannis este declarat castigator al scrutinului.
Sursa: mediafax.ro Adauga un comentariu