National

Traian Basescu: Suntem in cel mai mare pericol de la al doilea razboi mondial

Publicat: 04 sept. 2015
1

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat vineri seara, in cadrul unei emisiuni TV, ca Romania nu ar trebui sa accepte refugiati  din Africa sau Orientul Mijlociu, deoarece tara noastra nu are capacitatea de a-i integra, un exemplu in acest sens fiind comunitatea roma.

Totodata, fostul sef de stat a mentionat ca aceasta criza a imigrantilor reprezinta cel mai mare pericol de cel de-al doilea razboi mondial.

Citeste si Traian Basescu, despre avalansa de dosare: „Oamenii astia trebuie sa stie ca eu duc foarte

”Romania nu ar trebui sa accepte sa primeasca refugiati dintr-un motiv simplu: lipsa capacitatii de a integra, avem exemplu comunitatea roma. Avem aceasta problema. In plus, eu consider ca ce se intampla acum este o problema de securitate a Uniunii Europene si a Romaniei. Dupa Razboiul Rece, acum suntem in fata celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea Razboi Mondial incoace. Cred ca problemele de securitate sunt extrem de severe si usurinta cu care oamenii politici reactioneaza mi se pare condamnabila. Romaniei i s-au alocat teoretic ba 1.700, acum aflam din surse ca ar fi circa 7.000 de refugiati. Bine, bine 7.000, dar la anul? Care sunt masurile care garanteaza ca la anul nu se va mari? Cifrele nu trebuie sa ne pacaleasca. Nu as vrea sa fiu considerat un om cu abordari bombastice. Sunt impresionat de drama acestor oameni, dar sunt preturi foarte mari la acest tranzit”, a spus Traian Basescu.

Intrebat daca Romania ar putea deveni tinta teroristilor, fostul presedinte a precizat ca oricand poate sa apara un atac.

Citeste si Nepotul preferat al lui Basescu, vizita la DNA

„Eu va spun un lucru. Nu exista serviciu secret in lume care sa poata garanta ca un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin din Africa, din Irak si din Orientul Mijlociu nu sunt finantati chiar de Statul Islamic. Ce pierd din vedere oamenii din stat e faptul ca Statul Islamic controleaza productiile din rafinariile de titei din Libia si Irak, controleaza fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu si Africa. Ei pot finanta ca printre acesti amarati sa plaseze o retea organizata in interiorul Uniunii Europene. Eu nu am uitat declaratia Statului Islamic: Califatul va cuprinde Balcanii si Romania”, a precizat Basescu.

”Romania nu este pregatita pentru un salt in riscurile de securitate. Romania pana acum nu a refuzat refugiati. Avem cinci centre. Avem 1.500 de locuri. Avem 300 – 400 de refugiati. Eu inteleg si lozinca cu solidaritatea pe care o lanseaza multe state, chiar doamna Merkel cu care am o relatie foarte buna cu dansa si o simpatie. Nu am vazut-o cand Romania a spus am frontierele sigure. De ce nu as fi in Schengen? Pe noi ne-a impins intr-o zona politica. Uitati-va la cum isi pun bombe sunitii cu siiti. Noi ne mai certam cu ungurii, dar astia isi pun bombe”, a mai spus fostul presedinte.

Citeste si Acuzatii grave! Se incearca musamalizarea dosarului Bercea-Basescu

Fostul presedinte a mai adaugat ca Romania se poate folosi de art. 3 din Constitutie, care spune ca „pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine”  in argumentarea de ce Romania nu primeste masiv imigranti.
Adauga un comentariu