National

Traian Basescu si mai multi ofiteri SPP, anchetat la Parchet

Publicat: 27 ian. 2015
1
Traian Basescu si mai multi ofiteri SPP sunt anchetati de Parchetul militar in urma plangerii facute de Ioan Ghise. Senatorul a facut sesizarea dupa ce, la ceremonia de Ziua Nationala de la Cotroceni, din 2012, a fost dat afara. Ioan Ghise a facut plangere la Parchetul General Sectia de urmarire penala la scurt timp dupa ce a fost saltat de oamenii SPP si dat afara din sediul Administratiei Prezidentiale inainte sa se termine ceremoniile de Ziua Nationala. 
Ghise, invitat in calitate de senator la receptie ca si toti ceilalti parlamentari, a purtat pe sub camasa un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul ca presedintele de atunci Traian Basescu ar fi trebuit demis in urma referendumului. Senatorul a fost audiat ca parte vatamata in acest dosar de catre fostul procuror Horia Selaru, in luna mai 2013. 
Ulterior, cauza a fost declinata la Parchetul militar, intrucat acuzatiile priveau cadre militare din SPP. De atunci, Ghise nu a mai fost chemat la Parchet si nu i s-a comunicat nimic din dosar. Pe numele lui Traian Basescu, DIICOT a inregistrat cinci plangeri, dar in niciunul din cazuri nu s-a inceput urmarirea penalaAdauga un comentariu