National

Traian Basescu la CNN: Presedintele, despre „Captain on Board Vessel – VIDEO

Publicat: 02 mai 2013
1

Postul de televiziune CNN va difuza incepand cu 23 mai o emisiune despre Portul Constanta, in cadrul seriei de emisiuni „The Gateway„, la realizarea careia a participat presedintele Traian Basescu, imagini din timpul filmarilor fiind deja postate pe site-ul CNN.

Emisiunea in cadrul careia presedintele roman i-a fost ghid in Portul Constanta jurnalistei Becky Anderson, a fost inregistrata in aprilie si va fi difuzata la 23, 25 si 26 mai, potrivit Mediafax.

Anderson s-a intalnit cu presedintele Basescu, fost capitan de nava, pentru a discuta despre planurile acestuia de viitor in privinta Portului Constanta, prezentat drept „cel mai mare port de la Marea Neagra” si un „important punct de tranzit care leaga Europa de Est de Transcaucazia, Asia Centrala si Extremul Orient”.

„Pana in decembrie 1989, Portul Constanta a fost folosit in principal pentru exportarea bunurilor produse de economia Romaniei si pentru a importa materii prime. In prezent Portul Constanta este mai mult sau mai putin un fel de poarta, in primul rand pentru Romania, conectand Romania cu restul lumii, si in acelasi timp este o poarta pentru Europa Centrala si de Est”, afirma Basescu in timp ce face turul portului, insotit de Becky Anderson.

Basescu vorbeste si despre planurile de viitor pentru acest port. „Este punctul terminus al unei autostrazi albastre care incepe in Rotterdam si se termina in Portul Constanta. Este de o importanta extraordinara, deoarece este conectat practic la intreaga Europa. Dar trebuie sa dezvoltam capacitatea pentru vasele mari in Constanta”, afirma presedintele roman, intr-un interviu acordat la Cotroceni.

Anderson a vizitat, de asemenea, santierul naval Daewoo si s-a imbarcat pe o barja pentru a urmari traseul marfurilor pe canalul Dunare-Marea Neagra. „Avand 60 de kilometri, canalul este al treilea ca lungime dupa Canalele Suez si Panama”, afirma CNN.

In cadrul vizitei in Romania, Anderson a mers si la uzinele Renault/Dacia, prezentate drept „cea mai de succes poveste de afaceri din tara”.
Adauga un comentariu