National

Traian Basescu, interceptat de SRI si DNA

Publicat: 01 feb. 2015
1

Punerea sub acuzare a Elenei Udrea pentru spalare de bani si arestarea unor intimi ai sai, precum Dorin Cocos si Alina Bica, la care se adauga turnatoria ei lunga si plina de amanunte senzationale aduc in atentia opiniei publice o ipoteza bomba: Traian Basescu a fost interceptat de DNA.

Aceasta informatie exploziva, confirmata de unele surse judiciare, explica si comportamentul Elenei Udrea, cea care a avut o iesire furibunda la adresa actualului director interimar al SRI, generalul locotenent Florian Coldea. Din 2005 pana in 2014, Coldea a fost protejatul lui Basescu, cel care i-a pus pe umeri toate cele trei stele de general.

Citeste si Coincidente americane? 9 mai 2013 – Kovesi, sef la DNA; 10 mai 2013 – Elena Udrea introduce

Din motive inca necunoscute in prezent, pe finalul celor 10 ani de subordonare Basescu-Coldea, s-a ivit o problema uriasa: o ruptura pe fondul faptelor penale savarsite de cuplul Dorin CocosElena Udrea. Care sa fie resortul rupturii, de vreme ce toata lumea stia cu ce se ocupau protejatii lui Basescu? SRI nu poate pretinde nici o secunda ca n-a stiut ce aranjamente faceau Udrea si Cocos, cat trafic de influenta si cati bani negri vehiculau. Cazul ALRO o demonstreaza din plin inca de acum 8 ani.

Sunt doua ipoteze :

Prima: fie SRI, ale carui operatiuni au fost si sunt conduse nemijlocit de generalul Coldea, a facut pe ultima suta a lui Basescu o volta de 180 de grade catre noua putere ce-l avea in varf pe Klaus Iohannis, ca un gest de supravietuire.

A doua: in interiorul sistemului de putere putred de coruptie patronat de Basescu timp de 10 ani au existat mereu rivalitati pentru fluxurile imense de bani negri, pentru controlul informatiilor si accesului la presedinte, pentru functia de Regina Mafiei, ce-ti conferea „putere egala cu a presedintelui Romaniei”, asa cum spunea Elena Udrea.

In comunicatul oficial de acuzare al Elenei Udrea, DNA spune clar: „In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”.

Asadar, convorbirile Elenei Udrea au fost interceptate. In faimoasele dezvaluiri, Udrea spune : „Am vorbit cu Traian Basescu in ziua chemarii mele la DNA”. Noi stim cu totii ca Basescu si Udrea se vedeau foarte des, vorbeau zilnic la telefon. Este imposibil asadar ca in interceptarile facute de SRI in dosarul de spalare de bani in care e Udrea acuzata sa nu fie si Traian Basescu.

Citeste si Udrea ACUZA: Coldea cere timp pana ma „rezolva” pe mine

Basescu s-a speriat de aceasta ipoteza a complicitatii sale in dosarul de spalare de bani si i-a dat drumul Elenei Udrea, care nu-i iese din cuvant, sa-l atace furibund pe generalul Coldea. Bombele Elenei Udrea sunt si un avertisment al lui Basescu spre SRI si directorul interimar al acestuia: daca va atingeti de mine, murim cu toti, dau totul in vileag si nu intru doar eu si Elena la inchisoare!

Ca un argument suplimentar al faptului ca Basescu a cazut pe tehnica atunci cand vorbea cu suspecta Udrea este si prezenta avocatului fostului presedinte Basescu in calitate de avocat al Elenei Udrea. Avocatul are misiunea sa vada ce interceptari sunt la dosar, sa-i transmita totul lui Basescu si sa faca o eventuala aparare comuna pentru cei doi interceptati.

Toti s-au intrebat ce-a apucat-o pe Udrea sa-l atace pe Coldea. Stiind ca totul se poate intoarce impotriva ei, daca lupta cu un personaj atat de puternic. Udrea insa nu vorbeste doar in numele ei. Nedespartita de 10 ani si pana azi de Basescu, ea face un santaj la servicii si la Coldea din partea lui Basescu, cel care se apropie in mare viteza, in dosarul Microsoft dar si in altele, de o inculpare pentru fapte grave.

Tineti minte reactia furibunda a lui Basescu impotriva serviciilor care au filat-o si fotografiat-o pe Udrea la Paris cu Bica? Serviciile stiau, cel mai probabil, de implicarea celor doua pupile prezidentiale in operatiuni de tip mafiot. Cu protectia asumata a lui Basescu. Si da, serviciile aveau mandat de interceptare. Cand a vazut fotografiile de la Paris, Basescu s-a panicat, stiind ca e mana serviciilor. Nefiind un prost, dar fiind un smecher bagat in multe afaceri dubioase, Basescu s-a speriat ca ar putea sa cada si el in plasa serviciilor. Pe care tocmai el le-a umflat, le-a sprijinit, le-a iubit, le-a controlat.

Citeste si Declaratia Elenei Udrea declanseaza o ancheta interna la SRI

„Degeaba am tinut-o pe Elena Udrea s-o protejez timp de 10 ani?”, spunea Basescu la un post de televizune basist hranit si el din banii negri ai spagilor din ultimul deceniu.

Ei bine, sigur nu degeaba si nu pe gratis a protejat-o Basescu pe Udrea. Sunt surse judiciare care spun ca pentru a pastra aparenta legalitatii relatiei financiare, cei doi au facut si un contract de arenda pe cele 300 de hectare de la Nana. Asta pentru ca Udrea, cea acuzata de spalare de bani, sa-i dea sume importante protectorului ei.

Asadar, doua ipoteze explozive, ce pun sub o noua lumina cel mai mare scandal de coruptie si trafic de influenta cu abuz de putere de la caderea comunismului: Traian Basescu, interceptat de SRI si DNA in dosarul de spalare de bani al Elenei Udrea si „Traian Basescu a primit sume importante de la Elena Udrea. Sunt bani curati?”
Adauga un comentariu