National

Traian Basescu despre taierea liniei de catre STS: Lucrul acesta trebuia facut de la inceput, insa e de un ridicol total

Publicat: 20 iul. 2012
1

„Lucrul acesta trebuia facut de la inceput, insa e de un ridicol total. Telefonul asta il ridici si iti raspunde o centralista si ii spui da-mi legatura cu aghiotantul, cu ofiterul SPP, daca e acolo, iti da legatura, daca nu pe mobil. La ce te ajuta: nu exista riscul ca de la operatorii de telefonie sa se afle ca te duci la Suceava si acolo sa te astepte un grup violent. Acum o sa sun pe mobil, asta e. Este neimportant, pur si simplu garanta securitatea convorbirilor. „, a declarat vineri seara presedintele suspendat Traian Basescu la emisiunea „24 Intr-o ora” de la Digi 24.

Declaratiile lui Traian Basescu:

Un operatori de telefonie, ceea ce e putin probabil, poate sa spunem sa intercepteze o convorbire ca te-ai duce nu stiu unde. Nu s-a intamplat in Romania, dar…

Telefonul operativ e doar pentru securitatea convorbirilor, nu sunt cifrate, nu sunt codate.

Din punctul meu de vedere e o chestiune ridicola, ea a fost insa utilizata pentru ca STS are o misiune foarte importanta, transmiterea datelor de la alegeri.

Aveau nevoie probabil ca sa mai adauge doua milioane, trei milioane de voturi la transmisie.

Alta explicatie nu am de ce aceasta inscenare cand presedintele interimar putea sa spuna simplu domnule Opris, incetati functionarea telefonului operativ. Alta explicatie nu am de ce a trebuit acel circ cu comisie parlamentara…

Cand ma uit la disperarea acestor oameni, pentru ca ei vor pierde referendumul, si il vor pierde urat, nu pentru ca nu s-a realizat pragul, ci pentru ca romanii nu vor fi de acord ca presedintele lor sa fie debarcat printr-o lovitura de stat. Romanii vor vrea sa-si judece presedintele la finalul mandatului.

Sa te legi de o structura militara, politic, e o prostie.

Eu cunosc oamenii de acolo (STS), sunt oameni care isi fac datoria si stiu ca daca ar face ilegalitati sunt responsabili in fata legii, ca si cetatenii, care daca ar vota dublu, sunt cinci ani de puscarie.

Asa cum am vazut incalcarile de lege pana acum, la oamenii astia ma astept la orice, sunt disperati.

Nu au inteles ca romanii sunt suparati pe mine, si asta e o chestiune a relatiei mele cu poporul care m-a ales, dar romanii nu sunt nedrepti.

Ei vad ce s-a intamplat, ei stiu ca bun, rau, cum a fost presedintele, a tractat tara in momentul de criza maxima din 2010 si nu am ajuns nici ca Grecia, nici ca Spania, nici ca Irlanda.

Demiterea presedintelui pentru romani e un moment in care isi pun intrebari.

Sunt covins ca romanii inteleg un alt aspect: ce s-ar face cand un presedinte care nu are majoritate – pentru ca asta s-a intamplat cu mine – un presedinte ca sa supravietuiasca ar trebui sa devina sluga majoritatii parlamentare: gratiaza-l pe x, senatorul Voicu sa nu mai aiba dosar penal, fostul ministru Chiariu la fel.

Oamenii astia inca au ramas in anul 2004, ei cred ca inca justitia mai poate fi manipulata.

Pe toata lumea a durut foarte tare ca am adus un Morar, o Kovesi, o presedinta de Inalta Curte care nu are legaturi politice.

Ei au nevoie de un om ca Balan, care se ducea la Victoras ca sa vada pe cine si unde sa mai puna.

Cred si acum ca procesele sunt ireversibile.

Stiind atmosfera din justitie, eu nu as indrazni sa sun un procuror nu sa-i cer ceva, sa-l intreb care e stadiul unui dosar. Asa ceva nu e posibil pentru ca te refuza procurorul.

In justitie progresele cred eu ca sunt ireversibile, cu o singura observatie. Este extrem de importanta moralitatea sefului institutiei si cat de supus e fata de politic. Daca isi numesc oameni care la randul isi numesc sefi de proasta calitate exista riscul ca procesul din justitie sa faca pasi inapoi.

Dar la judecatorul acela simplu care intra in sala tot o sa fie greu, pentru ca judecatorii au inteles libertatea, sunt 8 ani in care nimeni nu le-a cerut nimic.

Am un singur sondaj, imediat dupa suspendare care arata ca as avea vreo 30% sustinatori. Pe urma am mai vazut unul in care as fi crescut la 35%. Referendumul e foarte greu de anticipat ca rezultat. Am convingerea ca atunci cand vor fi in fata urnei,  romanii vor vota „nu” majoritar.

Sursa: hotnews.ro
Adauga un comentariu