National

Traian Basescu, despre comisia Calarasi: E foarte bine, poate invata si politicienii sa nu fure terenuri

Publicat: 08 dec. 2013
1

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca este foarte bine ca luni isi incepe activitatea comisia parlamentara privind terenul achizitionat de Ioana Basescu, pentru ca este un prilej ca politicienii sa invete sa fie cinstiti si sa nu fure terenuri agricole de la ADS.

Aflat la cumparaturi intr-un supermarket din Bucuresti si rugat sa comenteze referitor la inceperea activitatii comisiei „Calarasi„, presedintele a spus ca este „foarte bine”.

„Nu-i rau deloc. Poate invata si politicienii sa fie cinstiti, sa ia credite, nu sa fure terenuri agricole la ADS (Agentia Domeniile Statului). Cel mai bine e sa nu furi statul, sa cumperi de la privati, cu credit”, a precizat Traian Basescu.

Intrebat de faptul ca iubitul fiicei sale Ioana Basescu ar urma sa primeasca 10 milioane de euro de la stat pentru un teren, presedintele a replicat: „Asa stii tu? Hai, ma”.

„Macar sa primeasca cineva o groaza de bani. Da’, din cate stiu, iar ati avut o campanie de intoxicare„, a mai spus Traian Basescu, la insistentele reporterului.

Referitor la firma care va fi penalizata pentru ca nu a lucrat terenul luat in arenda de la Ioana Basescu, seful statului a precizat ca nu are „nicio treaba” cu aceste lucruri.

Firmele Amygo MT si Royalagro, care au avut in arenda terenul cumparat de Ioana Basescu in Calarasi, vor fi penalizate de APIA cu o suma totala de 143.000 de euro, pentru ca au primit subventiile aferente acestui an, dar nu au lucrat terenul pana la 1 decembrie, asa cum prevede legislatia.

Intrebat cum ramane cu bugetul, Traian Basescu a replicat laconic: „Conform legii”.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in urma unei discutii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu liderii grupurilor PSD, ca deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil” presedintele Comisiei de ancheta in cazul Calarasi.

„Presedinte probabil ca va fi domnul deputat Nicolicea”, a anuntat Ponta, mentionand ca mai sunt propusi ca membri ai comisiei senatorii Gabriela Firea, Serban Nicolae, Mihai Fifor si deputatii Ioan Adam si Adrian Solomon.

Intrebat cand urmeaza sa-si activitatea comisia, Ponta a raspuns: „Nu mai vreau sa vorbesc eu despre comisie, se formeaza comisia luni, o sa vorbeasca membrii comisiei si reprezentantii Parlamentului, nu e treaba Guvernului. Eu va asigur ca tot ceea ce are si Corpul de control al primului ministru si orice institutie din subordinea Guvernului se va pune la dispozitia comisiei pentru aflarea intregului adevar. Nu mai vorbesc eu in numele comisiei, e treaba Parlamentului”.

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a sustinut ca este posibil sa fie propusa pentru sefia comisiei de ancheta si Gabriela Firea, urmand ca decizia sa fie luata luni, in BPN al PSD.

De asemenea, Neacsu a mentionat ca alocarea membrilor in comisia de ancheta, pe altgoritmul politic, determina sase locuri pentru PSD, patru pentru PNL, doi din partea PDL si cate un reprezentant din partea UDMR, PC si PPDD.

El a mai mentionat ca infiintarea comisiei ar urma sa fie decisa marti in plenul celor doua Camere ale Parlamentului.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi si a convenit ca aceasta sa fie formata din 15 membri, Birourile permanente reunite urmand sa aprobe luni hotararea de infiintare a acesteia, care trebuie supusa apoi votului plenului comun.
Adauga un comentariu