National

Tragedie Paris. Mai multi straini se afla printre cei ucisi

Publicat: 15 nov. 2015
1
Mai multi straini au fost ucisi vineri seara in atentatele de la Paris, potrivit unui nou bilant provizoriu de 129 de morti si 352 raniti. Bilantul atentatelor teroriste din Paris, de vineri seara, a ajuns la 129 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 sunt in stare grava. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise in urma unei luari de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic. Sambata seara, patru persoane au fost arestate la Bruxelles. Mai multi straini au fost ucisi vineri seara in atentatele de la Paris, potrivit unui nou bilant provizoriu de 129 de morti si 352 raniti.
Printre cei ucisi se numara:
—cel putin doi cetateni belgieni, potrivit Ministerului belgian al Afacerilor Externe.
—un spaniol de 29 de ani, Alberto Gonzales Garrido, potrivit autoritatilor spaniole. Tanarul din Madrid asista la concertul de la Bataclan, a declarat sora sa.
—un portughez in varsta de 63 de ani care traia la Paris si lucra in transportul de pasageri, potrivit autoritatilor portugheze. El a murit in timp ce se afla aproape de Stade de France in nordul Parisului.
—doi cetateni romani, potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti.
—un cetatean britanic, a declarat Foreign Office, evocand de asemenea raniti al caror numar nu a fost precizat.
—doua tinere tunisiene, surori ce traiau una la Paris si cealalta in Senegal si sarbatoreau la Paris o aniversare, potrivit unor surse concordante.
—o chiliana figureaza de asemenea printre victime, „nepoata ambasadorului nostru Ricardo Nunez”, a declarat senatoarea Partidului socialist chilian Isabel Allende.
—doi algerieni, o femeie de 40 de ani si un barbat de 29 de ani, au fost ucisi in atentate potrivit agentiei APS, citand surse diplomatice algeriene.
—o studenta americana de 20 de ani de la Universitatea de Stat din Long Beach, in California. Nohemi Gonzalez se afla la Paris in cadrul unui semestru de schimb universitar, potrivit universitatii sale.
Mai multi americani sunt printre raniti, dar numarul lor exact nu a fost precizat. „Noi le oferim toata asistenta consulara posibila”, a declarat un purtator de cuvant al diplomatiei SUA. Printre altii, doi brazilieni au fost raniti, potrivit presedintei braziliene Dilma Rousseff, dintre care unul era inca spitalizat. Un suedez ar fi fost ucis si un altul ranit, potrivit unui purtator de cuvant al diplomatiei suedeze.Adauga un comentariu