Eveniment-Social

Tragedie in mediul politic iesean. Un ales local se zbate intre viata si moarte

Publicat: 04 mart. 2015
1

@ Un fost ales local iesean se afla in stare critica dupa ce a suferit un stop cardio-respirator @ Acesta se afla internat in stare critica la Spitalul Sf. Spiridon, sansele sale de supravietuire fiind insa minime

Veste soc in mediul politic si universitar iesean. Prof. univ. dr. Tiberiu Brailean, cadru didactic in cadrul Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor (FEAA) de la Universitatea Al. I. Cuza a suferit un stop cardio-respirator. Brailean, fost consilier local si judetean, a ajuns la spital in stare grava, medicii fiind rezervati in privinta starii sale de sanatate. Tiberiu Brailean a ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul SpitaluluI Sf. Spiridon Iasi dupa ce a fost initial internat la Spitalul Parhon inca de marti noapte, iar ieri dimineata a fost transferat la Spiridon pentru noi investigatii. Din primele informatii se pare ca Brailean a avut un cheag de sange la un picior, lucru care a condus apoi la o embolie pulmonara. Aceasta este o boala destul de frecventa si periculoasa, mortalitatea depasind 20 la suta în formele severe.

Din pacate, starea de sanatate a lui Brailean este una precara, sansele de supravietuire ale acestuia fiind aproape minime. Tiberiu Brailean s-a nascut pe 9 ianuarie 1960 in judetul Suceava. Intre anii 1980 si 1984 a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Economice Iasi, Sectia Finante – Contabilitate. In 1990 a urmat studii postuniversitare de comert exterior la Ministerul Comertului Exterior, iar din anul 1997 a devenit doctor în economie. In cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi, el avea ca domenii principale de curs economia politica, doctrine economice, teorie economica, politici economice, economia sectorului public, globalizare si regionalizare, politici de dezvoltare regionala si euroregiuni si cooperare transfrontaliera. Ca economist a reprezentat judetul Iasi in mai multe structuri regionale si centrale in ultimii ani. In mediul politic iesean, Tiberiu Brailean a fost atat consilier local, cat si consilier judetean. De fiecare data a fost ales pe listele fostului PDL, insa nu a reusit sa-si duca mandatul pana la capat. Ulterior a fost si consilier personal al presedintelui Consiliului Judetean Iasi. In ultima vreme nu s-a mai implicat in politica, el demisionand din PDL inca de anul trecut, preferand sa se dedice activitatii didactice.
Comentarii
  • De ce pacientul Tiberiu Brailean cu o urgenta cardiovasculara definita inca de la Parhon a ajuns si intirziat la UPU Sf Spiridon, unde nu exista competenta cardiologica si nici aparatura adecvata ? De ce a fost internat un cardiac in sectie Anestezie ?! (ATI) si nu la terapie intensive cardiologica, care se pare ca exista numai cu numele si nu cu activitatea la Spitalul Sf Spiridon ?

  • Ioane tu ai nu numai o minte curioasa,dar si proasta rau baiete de mai intrebi pe desepist ce inseamna ATI, unde un CARDIAC CRITIC trebuie ”anesteziat” la Anestezie-Terapie-Intensiva, nu-i asa ?

Adauga un comentariu