Actualitate

Totul se plateste! Un senator iesean risca sa ramana si fara leafa de parlamentar

Publicat: 07 apr. 2015
1

@ Economia Romaniei a fost lasata pe mana unui datornic al statului @ Acum senatorul rau-platnic ar putea sa munceasca pe gratis @ Ramas pe drumuri, acest individ va trebui sa achite statului si ultimul leut

Daca multi parlamentari tremura cu gandul la procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), la Iasi exista un senator care tremura cand aude cuvintele „faliment„, „creditori” si „executare silita„. Este vorba de Ionel Agrigoroaei, senator in Colegiul 1, din Iasi, zona Raducaneni, un obisnuit al esecurilor in afaceri, esecuri care i-au adus supranumele de „senatorul faliment”. Dupa ce a falimentat firma de echipament sportiv Aya Sports, Agrigoroaei a repetat „performanta” si in dreptul altei firme, Aya Construct Design SRL. Dupa ce a fost pronuntat falimentul firmei, in luna aprilie a anului trecut, lichidatorul a trecut la recuperarea datoriilor firmei senatorului. Pentru ca activele firmei nu au acoperit gaura creata bugetului statului, acum se cere ca Ionel Agrigoroaei sa raspunda cu averea personala pentru aceste creante.

Platit de stat, dator vandut la stat

Cererea creditorilor a fost formulata in decembrie 2014, termenul fixat de instanta ieseana fiind pentru ziua de 8 aprilie 2015. Dosarul se afla in acest moment in atentia lichidatorului judiciar, mai precis a societatii Omega SPRL.

Citeste si: Un senator iesean depaseste record dupa record. A schimbat iar partidul

„Este un dosar mai vechi pe care il avem in lucru si maine vom avea termenul in care se cere atragerea raspunderii pentru domnul Ionel Agrigoroaei”, au declarat reprezentantii Omega SPRL. Datoriile pe care firma lui Agrigoroaei le-a adunat au ajuns acum la peste 17.000 de euro, suma exacta fiind de 76.590 de lei. Intreaga suma este datorata statului roman, mai exact bugetului public, finantele iesene fiind singurul creditor. Conform ultimei declaratii de avere depuse de Agrigoroaei la Senatul Romaniei, acesta detine alaturi de sotia sa doua terenuri a cate 45.000 de metri patrati in comunele Letcani si Ciortesti, doua terenuri pe strada Sararie, in suprafata totala de 1.278 de metri patrati si un teren in cartierul Nicolina, in suprafata de 525 metri patrati. Acelasi document mai arata ca Agrigoroaei mai are o plantatie de nuci de 45.000 de metri patrati si 365 de familii de albine. Cum este putin probabil sa se reuseasca executarea silita a acestor proprietati, cele mai multe dintre ele fiind deja obiectul altor executari, exista sanse destul de mari sa se ajunga la situatia in care senatorului sa i se puna poprire pe salariu si pe veniturile de la Senat.

Citeste si: Aceasta este lista oportunistilor politici. Ieseni, le mai dati o data votul vostru? FOTO

Agrigoroaei ar fi astfel primul parlamentar iesean, in functie, care sa cotizeze din salariu la refacerea bugetului statului. De-a lungul timpului, Agrigoroaei a facut un titlu de glorie din esecurile sale in afaceri, scriind chiar si doua carti in care isi expune aventurile economice si politice. Toate aceste falimente au venit cu un pret, acesta pierzandu-si vila de pe stradela Scaricica, unde locuia cu familia, in dauna unui personaj controversat, Vandam Constantin. Ultimele luni au consemnat escaladarea conflictului dintre senatorul Agrigoroaei si familia lui Vandam, primul vorbind de amenintari mafiote, iar al doilea plangandu-se de ingradirea dreptului la proprietate. Dupa vanzarea vilei catre familia lui Vandam, lichidatorului ii va fi destul de greu sa mai vanda ceva din proprietatile senatorului falimentar.
Comentarii
Adauga un comentariu