Local

Totul a pornit de la bani! Avocat celebru, ajuns pe drumuri, dupa ce in viata lui a aparut o doctorita! FOTO, VIDEO

Publicat: 02 mart. 2016

@ Averea acestui medic s-a marit peste noapte @ Noua achizitie a fost scoasa la vanzare din cauza datoriilor uriase pe care un avocat iesean le avea la intretinere

Familia unui avocat din Iasi a ajuns pe strada la propriu, dupa ce apartamentul pe care trebuia sa il paraseasca in termen de trei luni a fost vandut. Noul proprietar al locuintei este conf. dr. Laura Gheuca Solovastru, sefa Clinicii de dermatologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi. Totul s-a intamplat dupa ce membrii familiei Birica nu si-au mai platit datoriile catre asociatia de locatari, astfel ca datoria a ajuns la suma de 60.000 de lei. Apartamentul a fost scos la vanzare inca din luna noiembrie a anului trecut, iar proprietarul, avocatul iesean Emil-Mugurel Birica, a avut la dispozitie mai mult timp pentru a se muta, insa s-a ajuns in situatia in care un pensionar, grav bolnav si imobilizat la pat, sa fie scos in strada cu forta.

Batranul insa nu locuieste in acel apartament, ci a fost adus de copiii sai pentru a inspira mila celor care afla ceea ce s-a intamplat. La apartamentul avocatului din zona Tudor Vladimirescu, cu o suprafata de 47 mp, au ajuns, in cursul zilei de ieri, executorul judecatoresc impreuna cu jandarmii, care au inceput evacuarea familiei. „Are loc evacuarea unei autorizari date de instanta, debitorii aveau termen de cunostinta ca va avea loc aceasta evacuare din 19 noiembrie, au cerut termen de trei luni de zile sa elibereze locuinta, nu au eliberat, s-a procedat la evacuarea silita, au inteles situatia, au plecat de buna voie. Aveau aproximativ 60.000 de lei datorii„, a declarat Bogdan Tufeanu, executor judecatoresc.

Afacere cu dus-intors

Vecinii familiei Birica, insa, au o cu totul alta versiune asupra intregii povesti. Familia nu ar fi intr-o situatie materiala atat de precara, avand in proprietate inca un apartament, care de asemenea, se afla sub ordin de executare, dar au si firma de pompe funebre, iar in trecut au avut si firma de constructii. Motive sa nu plateasca datoriile catre intretinere nu ar fi avut, insa s-a ajuns la o suma foarte mare. De asemenea, vecina familiei Birica sustine ca nu de putine ori s-a trezit cu lucruri luate din casa de catre membrii acestei familii.

„Au avut doua imprumuturi a cate 300.000 de lei, ce au facut cu banii? Au pompe funebre, au societate de constructii, ca si nepotul meu a muncit la ei si i-au tras teapa. Erau dati cand, plecata fiind de acasa, au intrat in casa mea si au luat ba ulei, ba zahar, tacamuri, vesela, lenjeriile de pat. Baiatul meu zicea ca sunt nebuna, dar asa era. Dupa aia si-a dat si el seama”, povesteste vecina din bloc a familiei Birica. De asemenea, si modul in care se comportau acestia cu vecini nu era tocmai adecvat, fiind auziti de multe ori injurand si certandu-se cu mai multi. Scoteau si fisierele puse de catre cei de la intretinere, pentru a nu vedea lumea cat de mari sunt datoriile pe care le au. Apartamentul a fost vandut doctoritei Laura Gheuca Solovastru, pe suma de 157.000 de lei, echivalentul a putin peste 30.000 de euro. Este unul dintre medicii din Iasi care se incadreaza fara niciun fel de problema in categoria doctorilor bogati. Medicul este angajatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, dar acorda asistenta medicala si la Spitalul Sf. Spiridon. Pe langa activitatea desfasurata la spital si catedra, medicul dermatolog efectueaza servicii medicale la mai multe societati cu profil medical din Iasi. Peste toate acestea, sefa de la Clinica de dermatologie trebuie sa acorde ceva timp si Uniunii Dermatologilor Ieseni, unde detine functia de presedinte. 

UPDATE Claudia Birica ne-a trimis un mail pe adresa ziarului, ca drept la replica, pe care-l publicam integral in galeria foto.
Comentarii
  • De ce nu a fost cumparat de un om de rand apartamentul cand a fost scos la licitatie? A fost cumparat de doamna doctor pentru ca a avut relatii la juristii din cadrul bancii care l-a scos la scos la vanzare.Nu-l plang nici pe avocat, ca cine stie ce smecherii a facut la viata lui si acum roata se invarte.De multe ori, locuintele din zone bune, scoase la licitatie sunt vanate de cei cu bani si influenta.Oare doamna doctor nu avea locuinta , cred ca are cateva zeci, dar fiind vorba de un chilipir, de ce sa nu profite.

  • Madam doctor a fost bogata dintotdeauna …ca de-aia s-a si insurat cu ea parlitul ala de Gheuca care era ofiter,sef de tura pe la Rutiera la vremea aia.Acum e sefut pe la Caziere…
    Nu cumva doctoreasa are cabinet deschis pe-acolo pe la un parter???

  • bai dar aici de ce nu a intervenit senatul,manechin tariceanu,presedintele, dragnea cu partidul si mortii in spate ca sa impiedice evacuarea,ca mosneagului i s=a incalcat dreptul la libera cugetare.

  • Domnilor reporteri ce legatura are d-na doctor cu evecuarea? Apartamentul putea
    sa-l cumpere oricine, parerea mea este ca a costat destul de mult, 47 mp la bloc constuit in 1961, la pretul de ~640 euro/mp vi se pare putin? Sunt locuinte noi la acest pret. Problema este ca acest domn avocat nu si-a platit ani de zile intretinerea, sfidand-i pe ceilalti locatari. Pensionarii pot plati, iar el nu. Probabil ca d-nul avocat incaseaza numai un onorar cat vre-o zece pensii de-a lor. Si apoi daca mai are si afaceri, inseamna ca este lipsit de bun simt sa stea, sa beneficieze de toate utilitatile si sa nu plateasca. Iar faptul ca l-a adus pe acel batran ca sa impresioneze este si mai josnic pentru el.

  • Celebritatea lui sunt cateva procese perdute nimeni nu-l ia ca avocat este slab pregatit si cu defect la vorbire .Este celebru ca s-a judecat cu neamurile sa beneficieze pe nedrept de niste mosteniri dar a pierdut .Acum se judeca cu fratele sotiei care a primit de la mama lor o casuta in satul Prisacani si el si-a renovat-o .Birica cu progeniturile lui i-au aruncat lucrurile afara si l-au fugarit .,fratele sotiei sale .Batranul din poze este socru ,care are apartament 3 camere la cativa metrii de BLOCUL LOR are pensie de 1500lei si pensie de handicap la vre-o 800 lei .un nerusinat celebritatea lui este necinstea .SI JACMANEALA

Adauga un comentariu