Actualitate

Toti tinerii din Iasi ar trebui sa-i admire pe acesti liceeni! Succesul lor ascunde o poveste de viata senzationala – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 17 iun. 2015

@ Toti adolescentii din oras ar trebui sa-i asculte si sa le urmeze calea! @ Sinceri, frumosi si inteligenti, acesti liceeni din Iasi au reusit in viata intr-un mod deosebit @ Putini colegi de-ai lor, din intreaga tara, se pot mandri cu asa ceva @ Cotidianul BUNA ZIUA IASI va prezinta povestea exemplara a acestora @ Marturiile sunt pline de emotii si trairi extrem de intense

Rezultatele deosebite ale elevilor si profesorilor din cadrul Liceului Teoretic Vasile Alecsandri respectiv de la Colegiul National au fost premiate si apreciate, ieri, de catre Ministerul German al Culturii. Este vorba de sapte tineri de la Alecsandri si 12 de la National, toti de clasa a XII-a. Tinerii au primit diplome care le atesta cunostintele necesare pentru admiterea la un colegiu sau la o facultate din tarile vorbitoare de limba germana.

Citeste si: Opt elevi vor primi diplome de la Ministerul German al Culturii

Inmanarea documentelor a fost facuta de Joachim Ferneding, dascal german care s-a implicat in coordonarea acestora. „Ceremonia a implicat acordarea diplomelor Sprachdiplom! Aceasta este cea mai importanta diploma germana care se poate acorda unor elevi ce studiaza germana in sistem intensiv respectiv bilingv. Totul presupune un studiu foarte serios si munca, dar si prezenta unui profesor invitat anume Joachim Ferneding din Germania. Au fost sapte liceeni (de la Vasile Alecsandri – n.r.) care au sustinut acest examen si toti au promovat aceste probe. Alaturi de ei au fost si 12 de la National”, a mentionat Viorica Prisacariu, profesorul coordonator al intregii activitati germanistice de la Alecsandri. Vizibil emotionat si entuziasmat de reusita elevilor, Ferneding a tinut sa evidentieze calitatea scolii iesene si munca depusa de liceeni.

Citeste si: Proiect inedit la Liceul Vasile Alecsandri Iasi – FOTO

„Cele doua scoli iesene din acest program (Alecsandri si Colegiul National – n.r.) sunt foarte bine organizate si sprijinite de Germania. Ele pregatesc viitori studenti in tara noastra. Exista posibilitatea pentru acestia sa studieze in zona germana si sa obtina burse Erasmus. Aici sunt doua aspecte: la studiul in Germania sunt preferati cei care au cunostinte de limba si faptul ca ei au sanse in plus in a-si gasi un loc de munca la o firma de la noi din tara. Speram ca, de anul viitor, programul sa fie introdus si la Colegiul National Mihai Eminescu din Iasi”, a mentionat Joachim Ferneding.

In loc de „visul american” l-au preferat pe cel german 

De precizat ca elevii detinatori ai unui astfel de act pot studia, pe baza unei burse, la una din universitatile germane sau pot fi admisi fara examen la facultatile din Romania cu profil de Limba germana. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca isi pot gasi foarte usor un loc de munca la firme care solicita cunostinte avansate ale acestei limbi. Dand dovada de mult pragmatism, acestia sustin ca au ales acest drum deoarece isi doresc o cariera de succes. „Intotdeauna mi-a placut Limba germana deoarece e diferita de franceza, spaniola sau altele care se mai studiaza in scolile romanesti! Eu mi-as dori sa lucrez intr-o companie care este pe jumatate engleza si pe alta jumatate germana… Eu, deja, fiind certificat la engleza am decis sa dau si acest examen la germana tocmai ca sa am studii complete”, a declarat Andrei Ciobanu, elev in clasa a XII-a la National. Pe de alta parte, alti colegi au marturisit ca s-au „indragostit” de Limba germana inca din clasa I. „Eu am ales Germana inca din clasa I, iar aceasta experienta a fost ceva unic pentru mine. Sunt foarte mandra ca am ales aceasta cale si domeniu, tocmai pentru a putea sa-mi aleg mai departe cariera. Nu a fost greu, dar nici usor, insa ma bucur ca a fost un succes pentru ca as vrea sa urmez Facultatea de Litere, bineinteles la Germana”, a spus Camelia Marin din clasa a XII-a de la Alecsandri.

Citeste si: Proiect european important lansat de Liceul Vasile Alecsandri – FOTO
Comentarii
  • MAI! SA FIE??? „alti colegi au marturisit ca s-au „indragostit” de Limba germana… „prin anii 1950-1970 chiar si 75, toti erau indragostiti de limba rusa. OPORTUNISMUL LA ORICE NIVEL SI IN ORICE PERIOADA ISTORICA. SUCCES ELEVI, VORBA LUI LENIN : „INVATATI! INVATATI! INVATATI! TO INAINTE TOVARASI, CU CHIPUL „GRAV SI OTELIT”

    • Nu inteleg de ce simtiti nevoia de a judeca eforturile unor tineri care au facut pana la urma ceea ce au crezut ca este mai bine pentru ei. Comparatia dumneavoastra nu face altceva decat sa va puna intr-o lumina dezavantajoasa. Sunt liberi sa isi aleaga calea, iar dumneavoastra nu sunteti indreptatita sa prezentati un astfel de aspect negativ.

Adauga un comentariu