@ Firma pe care o patroneaza are datorii de aproape 1 milion de dolari americani @ De cateva luni nu a mai platit niciun leu catre partenerii de afaceri la care are facturi neachitate
Ai putea crede ca l-au ajuns blestemele soferilor carora le-au fost ridicate ani la rand masinile parcate pe marginea strazilor din municipiu. Firma Trangyw Industry SRL, cea cu care afaceristul Adriean Zahariea avea contract cu primaria sa ridice masinile din oras, se confrunta cu o propunere de intrare imediata in faliment, solicitarea venind chiar de la administratorul judiciar al companiei. Administratorul sustine ca datoriile firmei sunt foarte mari si de la momentul intrarii in insolventa, adica din luna februarie a anului, societatea nu a achitat niciun leu catre partenerii de afaceri la care a inregistrat facturi neachitate si de asemenea nu s-au achitat obligatiile catre bugetul de stat. Luand in calcul si faptul ca patronii societatii nu au prezentat nici solutii de reorganizare administratorul judiciar a concluzionat ca singura varianta ramasa in aceasta situatie este intrarea in faliment. De altfel, situatia este atat de grava incat firma nu si-a mai achitat nici carburantii cumparati de la Rompetrol si nici nu a mai achitat ratele la creditele de tip leasing contractate pentru cumpararea camioanelor si a celorlalte vehicule necesare desfasurarii activitatii. Astfel, valoarea totala a datoriilor SC Transgyw Industry SRL este de 3.520.988 de lei.
Furnizorul de carburanti Rompetrol Downstream SRL are de recuperat 149.071 lei, iar Scania Credit Romania IFN are de incasat de la Transgyw 139.317 lei. Cei mai mari creditori sunt insa bancile comerciale. Astfel, BRD are de incasat 537.057 lei, iar Raiffeisen Leasing IFN SA – 207.922 lei. Si statul roman iese pagubit de pe urma afacerilor facute de Zahariea. Directia de Finante are de recuperat taxe si impozite neachitate catre bugetul de stat in suma totala de 394.936 lei. Ceilalti creditori ai firmei sunt fostii parteneri de afaceri si anume Andy Trans Invest SRL care are facturi neincasate de la Transgyw Industry in valoare de 1.521.222 lei, Marsorom SRL – 338.696 lei, Arcon SA Sfantu Gheorghe -121.000 lei etc.
Dosare penale si motorina contrafacuta
Firma Transgyw Industry face obiectul unor investigatii penale demarate dupa ce ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului au descins la benzinaria detinuta de societate pe strada C.A. Rosetti. Asta deoarece politistii au fost sesizati ca la aceasta benzinarie se vinde carburant contrafacut. Dupa verificari, politistii au ajuns la concluzia ca la aceasta statie soferii umpleau de fapt rezervoarele masinilor cu ulei vegetal. Astfel, conform estimarilor facute de politisti la pompele „benzinariei” s-au vandut cateva tone de ulei de soia care a fost achizitionat de la o societate comerciala din Tiganasi. Uleiul de soia era amestecat cu motorina si aditivi dupa care era scos la vanzare.
Soferii care alimentau nu-si dadeau seama ca de fapt puneau in rezervoare un carburant care nu corespunde deloc normelor tehnice. De altfel, politia a primit deja unele sesizari de la proprietarii unor autoturisme care sustin ca au fost nevoiti sa-si duca masina la service dupa ce au alimentat de la asa-zisa statie de carburanti. In acest dosar se efectueaza in prezent cercetari pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Potrivit unor surse, benzinaria este administrata de firma Transgyw Industries, iar profitul lui Zahariea la fiecare litru de ulei vandut era de aproape 500 la suta. Cu toate acestea se sustragea de la plata accizelor catre bugetul de stat. Reamintim ca acestea nu sunt singurele dosare penale in care este cercetat Zahariea. De altfel, in toate dosarele in care este implicat este vorba de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.
In urma cu doi ani, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT) l-au ridicat din pat pe Zahariea pentru a-l duce la audieri intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. „Partenerii” de afaceri ai lui Zahariea din acest dosar au fost tiganii din Lunca Cetatuii. De asemenea, intr-un dosar aflat in lucru la Parchetul de pe langa Tribunal se arata ca firmele lui Zahariea sprijineau puternic afacerile evazioniste ale tiganilor din judet. Dosarul se refera la faptul ca firma Mono Velin Impex SRL a evitat plata unei sume de 104.700 lei, reprezentand TVA. Practic, firma a folosit o serie de facturi neconforme cu realitatea incercand astfel sa induca ideea ca ar fi achizitionat de la firma Transgyw deseuri feroase, lingouri de plumb si anvelope. Conform facturilor gasite in contabilitatea firmei, valoarea achizitiilor fictive realizate de la firma Transgyw ar fi de 436.348 lei.
din Tg de Cherestea? EVAZIUNEA FISCALA E LA EA ACASA . BONURI ……. unu lipsa, unul pauza, unul a fost si unul nu mai este !!!!
Nu pot decat sa ma bucur pentru toti cei implicati in mafia ridicarilor, care raman pe drumuri din cauza datoriilor :). Stiu ca cei de sus nu vor avea nimic de pierdut, dar mai stiu ca sunt care au facut credite garantate cu ipoteci pentru a cumpara utilaje de ridicat. Si-au ramas cu ele in brate.