National

Toti ROMANII CARE MUNCESC IN STRAINATATE sunt afectati

Publicat: 11 oct. 2016
1
Romanii care trudesc din greu peste hotare pentru a-si asigura untrai decent au primit o veste mai putin placuta din partea statului care nu le-a oferit aproape nimic in ultimii 25 de ani.

Iata ce li se impune, prin noul cod fiscal, romanilor plecati la munca in strainatate: ”5,5 la suta din salariul acestora REVINE STATULUI!” 

Anul 2016 a adus si modificari importante prevazute in noul Cod Fiscal. Iar cei vizati de schimbare sunt romanii plecati la munca in strainatate. Prin noile reglementati in vigoare aducem la cunostinta persoanelor care nu au rezidenta in Romania sunt obligati sa isi exercite drepturile cetatenesti prin plata contributiei integrale la CAS. De asemenea, incepand din anul in curs, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoana din familie care contribuie la sistemul de sanatate. Insa lovitura de gratie nu este aceasta, ci…Absolut toti romanii din strainatate sunt obligati, in conformitate cu noile modificari ale Codului Fiscal, sa achite o contributie in cuantum de 5,5% din salariul minim valabil in anul respectiv (2016), scrie jurnalmm.ro.

De asemenea, au obligatia sa se declare la ANAF pentru a fi luati in evidenta, in termen de 15 zile de la data cand nu realizeaza venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contributiei se poate face trimestrial, in data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. In caz contrar, acestia vor suporta rigorile legii, iarsanctiunile nu sunt deloc de neglijat.Comentarii
 • Acesti infractori burtosi vor sa ii stoarca de bani si pe aia care au plecat inafara la munca, nu la furat…ca sa o duca ei bine in tara…cu masini scumpe…si prostituate ieftine..

  De ce nu ii impozitati pe aia care fura???

  Atunci ce faceti, incurajati populatia sa lucreze la negru si sa fure…ca sa nu devina venit impozabil nu????

  Imi bag pl in ea de RO…si v-o fac cadou !

  • Imi gaseste mie statul roman de munca ?
   Imi plateste el asigurarile in caz de spitalizare?

   NU, el vrea doar bani. 5,5%? Eu nu as da nici 0,1% pt ce ? Daca nu muncesc in ROmania? Sa platesc salariile parlamentarilor si tziganilor?
   Fratilor, in strainatate platesti impozit statului in care muncesti…..
   Muncesti in RO, platesti in Romania… Muncesti in Italia, platesti in Italia.
   Unde s-a mai vazut asa ceva…sa ii ceri Francezului impozit…in Franta..in timp ce el lucreaza si are resedinta in Germania.

   • Da-mi voie sa iti multumesc in numele tuturor romanilor care lucreaza in strainatate, pentru cuvintele spuse si da, ai mare dreptate. Nu e usor…si mai grav e ca nu suntem informati. Nu avem timp sa stam tot timpul pe net sa citesc pretentile porcilor parlamentari…

 • Bai closarilor bani va trebe impozit?
  Mereti ma si lucrati .
  nu sa stati pe banii altora

  Tramias matzu in voi de tigani talhari ******* obgyele

 • Sa va ferească Dumnezeu de încă o revolutie, ca neam din neamul vostru va dispărea de pe pāmînt. Ăștia vor trebuii eradicați pînā la ultima ramură aa gradului de rudenie, să va ferească Dumnezeu să ajungem cu mâna pe arme. Luați-o domnilor conducātori (ca mulți mai sunteți jegoșilor) exact așa cum este, nu o amenințare ci o certitudine.

 • La putere german si ungur tara vanduta altora ar fi bine sa trecem la monarhie cei care suntem plecati acum suntem calatori taxsati prin trecere prin romania

 • au nevoie de bani sa poata fura mai mult.Cate locuri de munca au facut in tara?Dar afara?pai acesti hoti nenorociti trebuie scosi din parlament.dubla impozitare la ma-sa.bechtel,cea mai mare teapa s-a prescris!Hotii astia trebuie batuti in piata publica .ce scarba de tara.te mai miri ca suntem aproape toti bolnavi de hepatita?

 • Sa va dau la **** ,nenorociților trudesc ca un sclav de 25 de ani prin străinătate ,să-mi întrețin familia siacum ce vreți voi să-mi luați din munca mea ,niciodată m-a nenorociților n-o sa vedeți nici măcar 50de bani de la mine ,,,voi ce mi-ați oferit ce mi-ați dat cu ce mati ajutat ,,,ai ,,,doar mati furat si mati prigonit scarbelor.

 • Dar cei care au milioane de euro avere ce fac ? Cei care au femei la produs ce fac ? Noii muncim in afara nu furam ca voiii ca ne-ati luat si pielea dupa noii. Acum vretiii banii pentru ce ? Spitale nu facetii. Scoliii nimik adaposturii pentru oamenii strazii nimik. Vretii banii ?????? Cu ce ne-ati ajutat si pe noii ? Locurii de munka ??? Ne-ati dat case.pamanturii sau ceva gratis ? De ce nu putem sa traim decent la noii in tara si sa tinem banii in tara noastra….De ce ? Ca furatii prea mult ati furat si pamanturii si padurii si tot. Furatiii cand o sa muritii si speram cat mai curand sa luatii tot dupa voii. Eu unul sunt satul sa mai aduc banii in tara sa se foloseasca lumea de banii meii si sa asi bata joc de munka me.c

 • Înțeleg sa fac ceva pentru Romania atât timp cat si Romania face ceva pentru mine , dar câtă vreme chiar Romania (mai mult sau mai puțin…) m-a constrâns sa plec , just ar fi sa ke pun o dinamită Casei poporului si Palatului Victoriei cu toți idioții închiși in interior …sa nu scape niciunul .

Adauga un comentariu