Sport

Toti fostii campioni ai Romaniei se lupta în finala Campionatului National de Drift de la Iasi

Publicat: 27 sept. 2016
1

Ultima etapa a Campionatului National de Drift 2016, programata sa se desfasoare în acest weekend pe pista veche a Aeroportului International Iasi, se anunta a fi si cea mai spectaculoasa din acest an.Toti campionii din 2010 si pâna în prezent vor fi la startul rundei la finalul careia unul dintre Stefan Stefanov, Krasimir Stefanov, Iulian Jumuga si Sorin Ene poate culege laurii primului titlu din drift recunoscut oficial de autoritati.

În total, cei mai buni 50 de piloti din România si Bulgaria au confirmat prezenta în capitala istorica a Moldovei, care va trage cortina spre primul sezon al Campionatului National de Drift de la intrarea sub sigla Federatiei Române de Automobilism Sportiv.

Campionii ultimele sase sezoane, Traian Buse (2010), Razvan Fratianu (2011), Calin Ciortan (2012, 2013), Istvan Szabo (2014) si Sorin Ene (2015) si-au încalzit deja motoarele si vor face senzatie pe circuitul amenajat pe pista aeroportului iesean. De altfel, este o premiera deoarece toti pilotii clasati de-a lungul anilor pe podium la finalul campionatului vor fi prezenti la Iasi. În total, masinile aduna peste 16.000 de cai putere sub capote, cea mai puternica dezvoltând nu mai putin de 800cp.

Lider în actualul campionat este bulgarul Stefan Stefanov (323 de puncte), urmat de Krasimir Stefanov (281p), Iulian Jumuga (277p) si Sorin Ene (241p). În drift, câstigatorul unei etape primeste 100 de puncte, la care se pot adauga alte maxim 10 puncte în functie de locul ocupat în calificari. Locul 2 este rasplatit cu 90 de puncte, locul 3 cu 80, iar locul 4 cu 70, astfel ca toti patru au sanse reale la titlu.

„Într-adevar lupta este mai strânsa ca niciodata chiar daca Stefan Stefanov si-a luat un avans fata de ceilalti urmaritori. Fiecare dintre ei e constient ca va fi foarte greu sa câstige la Iasi, batalia va fi una foarte interesanta, iar asta nu poate decât sa ne bucure din punct de vedere al spectacolului”, a declarat Andrei Balica, presedintele Romanian Drift Community, clubul organizator al Campionatuliu National de Drift.

Accesul la etapa de la Iasi va fi gratuit pentru public, iar o parte dintre spectatori vor avea ocazia sa încerce adrenalina driftului din dreapta pilotilor în timpul sesiunilor de taxi-drift. Sâmbata, antrenamentele libere vor debuta de la ora 10:00, în timp ce duminica, battle-urile sunt programate între 13:00 si 17:00.
Adauga un comentariu