Actualitate

Toti au venit cu acelasi gand! Vor sa indure orice sa ajunga langa moastele Sfintei Parascheva

Publicat: 10 oct. 2016
1

@ De la primele ore ale diminetii, mii de pelerini asteptau sa ajunga langa moastele Sfintei Parascheva @ Oameni de toate varstele au venit parca in acelasi gand, sa se roage pentru sanatate si liniste sufleteasca 

In aceste zile, la Iasi sunt asteptati sute de mii de credinciosi sa vina sa se inchine la racla cu Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla a fost scoasa de ieri seara si depusa pe baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane, unde credinciosii veniti din toate colturile tarii se vor putea ruga. De altfel, inca de duminica seara, mii de credinciosi din zona VoluntariIlfov au venit cu autocarele pentru a se ruga la sfintele moaste. Pelerinii au venit pentru a se ruga pentru sanatate, ocrotire, pentru examene, locuri de munca, liniste sufleteasca si multe altele.

„Este a patra oara cand vin. Am venit sa ma rog pentru sanatatea mea, a copiilor si nepotilor mei. Pana acum, multumesc lui Dumnezeu, familia mea a fost ocrotita si sanatoasa”, a declarat unul dintre pelerini, in varsta de 65 de ani, venit din Arges. Unii sunt aici nu numai pentru a se ruga, ci si pentru a-i multumi Cuvioasei Parascheva ca a avut grija de starea lor de sanatate in urma rugaciunilor din anii precedenti.

„Este al cincilea an consecutiv cand vin. Am venit sa-i multumesc Cuviosei Parascheva. Am fost aici in trecut sa ma rog, sa scap de o operatie la rinichi. Si spre surprinderea mea nu am mai avut nevoie de nicio interventie, starea mea de sanatate s-a imbunatatit foarte mult. E un miracol!”, a declarat o batranica de 63 de ani, din Iasi. Printre pelerinii prezenti ieri la Catedrala Mitropolitana, se numarau si foarte multi tineri. Unii dintre ei erau veniti pentru prima data sa se inchine si sa se roage pentru sanatatea lor si a familiilor.

„E pentru prima data cand vin. Sunt venit cu familia si cativa prieteni. Am venit sa ne rugam pentru sanatate, pentru rezolvarea problemelor familiale, pentru viitor. Sunt in clasa a douasprezecea si urmeaza sa am examenul de bacalaureat, acesta este unul dintre motivele principale pentru care ma aflu azi aici. Am venit sa ma rog sa-mi dea putere si sa am mintea limpede, ca sa pot sa invat, sa promovez si sa ma pot inscrie la o facultate buna”, a declarat Andrei, un tanar din Bacau.
Adauga un comentariu