Local

Tot mai multi tineri consuma droguri etnobotanice in parcurile de joaca

Publicat: 15 sept. 2016
1

La data de 14 septembrie, în jurul orelor 20:00, patrula de siguranta publica din cadrul Serviciului I Politie Locala, care se ocupa de mentinerea ordinii si linistii publice în zona strazii Plaiesilor, a sesizat un barbat care nu îsi justifica prezenta într-un parc de joaca pentru copii.

Politistii locali au legitimat persoana, ocazie cu care a reiesit faptul ca se numeste D. B. C., de 27 ani, si este domiciliat în municipiul Iasi. În urma verificarilor efectuate, asupra persoanei mentionate a fost gasit un pliculet ce continea un produs vegetal de culoare verde-oliv cu miros întepator.

„Având în vedere ca produsul vegetal este suspect a fi drog, pliculetul a fost ridicat si predat catre laboratorul de analiza al drogurilor din cadrul Inspectoratului General de Politie – Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, pentru continuarea verificarilor si dispunerea masurilor legale ce se impun în acest caz”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Angajatii din subordinea municipalitatii au avut în atentie si echipamentele de joaca din parcurile de joaca pentru copii, ocazie cu care, de la inceputul anului, 235 de persoane care nu au respectat Regulamentul de organizare si functionare a spatiilor de joaca pentru copii, au fost sanctionate contraventional cu amenzi cuprinse între 150 si 1.000 lei. În cele mai multe situatii, sanctiunile au fost aplicate persoanelor care utilizau echipamentele de joaca fara a respecta limita de vârsta, fapt ce duce la degradarea mobilierului destinat copiilor.
Adauga un comentariu