Local

Tot mai multi ieseni sunt inselati de acesti oameni: Atentie pe cine primiti in locuinte!

Publicat: 16 iun. 2015
1

@ Acest tip de infractor este politicos si pretinde a fi un reprezentant al unor autoritati publice, companii de gaze, apa sau electricitate, cand, de fapt, acesti indivizi certati cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casa victimelor
 
Unul dintre cele mai dese moduri de operare ale hotilor care fura din locuinte în judetul Iasi este „prin ademenire”. Acesti infractori actioneaza prin distragerea atentiei sau atribuirea unor calitati false si astfel încearca sa ajunga în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Una dintre aceste metode a fost folosita pentru comiterea a doua furturi. La data de 8 iunie, la ora 13:40, politistii au fost sesizati prin 112 de catre o batrâna de 83 ani, din Iasi, despre faptul ca în aceeasi zi, a primit în locuinta sa doua tinere necunoscute sub pretextul ca sunt angajate ale unui supermarket si ofera pensionarilor produse de curatenie gratuit. În timp ce una dintre acestea i-a prezentat produsele în bucatarie, cealalta tânara a furat din dormitor suma de 2.360 lei. La scurt timp, politistii au fost sesizati de un batrân de 89 ani, despre faptul ca la domiciliul sau s-au prezentat doua femei, care i-au transmis ca ofera în mod gratuit pensionarilor produse de curatenie. Tinerele au fost invitate în bucataria locuintei unde au prezentat produsele si au solicitat batranului sa faca o lista cu produsele pe care le doreste, iar apoi au plecat, precizând ca vor reveni pentru a distribui produsele comandate. Dupa plecarea lor, batrânul a constatat sustragerea sumei de 3.100 lei dintr-un dormitor.

„Urmare a celor doua sesizari, politistii au demarat verificarile si investigatiile, fiind identificata si adusa la cercetari o tânara de 26 ani, din municipiul Braila, banuita de comiterea infractiunilor de furt calificat. Aceasta a fost depistata pe raza municipiului Braila datorita colaborarii dintre politistii ieseni si cei braileni, fiind preluata si adusa la Iasi în baza unui mandat de aducere”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Comentarii
  • ACESTE CIORI IMPUTITE SI JEGOASE DIN BRAILA AU INSELAT SUTE DE PERSOANE IN VARSTA DIN MOLDOVA SI ASTA DIN CAUZA POLITIEI CA NU SE SESIZEAZA SI NU LE ARESTEAZA PE LOC,SUNT CAZURI CAND FIIND PRINSE PLATESC BANII FURATI PARTEI VATAMATE SI LI SE DAU IAR DRUMUL IN LIBERTATE PT CA OMUL PROST RECUPERANDUSI BANII ISI RETRAGE PLANGEREA SI ASA CIORILE TREC IAR SI IAR LA ATAC …PT CA LUMEA E PROASTA SI NAIVA..

Adauga un comentariu